cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για το αντλιοστάσιο στον Σταυρό Ακρωτηρίου

Οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρουν ότι παρακολουθούν με προβληματισμό το θέμα που έχει αναδειχθεί τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τη χωροθέτηση αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΧ, στην παραλία της «Παχιάς Άμμου»…

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για το αντλιοστάσιο στον Σταυρό Ακρωτηρίου

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Οργανώσεις Βάσης του ΣΥΡΙΖΑ Ακρωτηρίου, με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, αναφορικά με τη χωροθέτηση αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΧ, στην παραλία της «Παχιάς Άμμου» στον Σταυρό Ακρωτηρίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η δημοτική αρχή, επί σειρά ετών, καλυπτόμενη – πολύ περισσότερο όπως της δίνει πρόσφατος νόμος της ΝΔ το δικαίωμα – από την παλιά ΜΠΕ του Κουμπελή, λέει ότι όλα είναι νόμιμα».

Στην ανακοίνωση τίθενται τα εξής ερωτήματα:

  • Πόση έκταση θα έχει το αντλιοστάσιο;
  • Πού, σε ποιες γεωγραφικές συντεταγμένες θα χωροθετηθεί τελικά;
  • Ποιες ήταν οι εναλλακτικές λύσεις χωροθέτησης και γιατί απορρίφθηκαν;
  • Τι μηχανολογικό εξοπλισμό θα φέρει;
  • Τι επιπτώσεις έχει στο περιβάλλον η λειτουργία του εξοπλισμού αυτού; (αέριοι ρύποι,θόρυβος, απόβλητα από τη λειτουργία κ.ά)
  • Ποιες είναι οι διαδικασίες συντήρησης του εξοπλισμού;
  • Ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας (μηχανικές, συστήματα ειδοποίησης…) ώστε να προληφθεί περίπτωση ζημιάς ή αστοχίας;
  • Πού και πώς θα κατευθύνονται τα απόβλητα σε περίπτωση ζημιάς ή αστοχίας;
  • Πού και πότε έγινε διαβούλευση για το θέμα όπως προβλέπει η σύμβαση Aarhus?

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι πιο απλό και χρήσιμο, και σε κάθε περίπτωση ενδεικτικό της περιβαλλοντικής και δημοκρατικής ευαισθησίας της ΔΕΥΑΧ και του Δήμου, θα ήταν για τα απαραίτητα και εξαιρετικά χρήσιμα αυτά έργα, να προηγείτο διαδικασία διαβούλευσης με τους κατοίκους της περιοχής.

«Είναι άλλο να αντιμάχεσαι το «μακριά από την αυλή μου κι όπου θέλει ας είναι» και άλλο έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια να δείχνεις την περιβαλλοντική και δημοκρατική σου ευαισθησία», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως σε ανακοίνωσή τους οι πρωτοβουλίες της περιοχής κάνουν λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και κατηγορούν για ακόμη μια φορά την ΔΕΥΑΧ ότι αποκρύπτει τις μελέτες (Μ.Π.Ε).

Παράλληλα επισημαίνουν ότι έχουν συλλεχθεί 5,500 υπογραφές από πολίτες μέχρι σήμερα που αντιδρούν σε αυτή την χωροθέτηση λίγα μέτρα από το κύμα και τις φωλιές των χελωνών.

Οι πρωτοβουλίες καλούν τον χανιώτικο λαό, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ στην πλατεία Νικηφοράκη – παραλία Ζορμπά, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωΐ για ενημέρωση και συζήτηση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon