cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε κοντά στο φαράγγι της Σαμαριάς

Οριοθετημένη χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας νέων εστιών, είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή του Φαραγγιού της Σαμαριάς στα Χανιά και συγκεκριμένα σε πολύ δύσβατη ορεινή περιοχή μεταξύ Ξυλόσκαλου και Γκίγκιλου…

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε κοντά στο φαράγγι της Σαμαριάς

Οριοθετημένη χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας νέων εστιών, είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή του Φαραγγιού της Σαμαριάς στα Χανιά και συγκεκριμένα σε πολύ δύσβατη ορεινή περιοχή μεταξύ Ξυλόσκαλου και Γκίγκιλου.

Χωρίς να έχουν μειωθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης, η φωτιά καίει μόνη της, με τους πυροσβέστες να μην μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο. Υπάρχουν στιγμές, όπως αναφέρθηκε, που δασοκομμάντος με σχοινιά αναρριχώνται, ώστε να προσεγγίσουν τις φλόγες για να επιτύχουν γρηγορότερη κατάσβεση.

Τα 14 οχήματα με τους 40 πυροσβέστες με τις δύο ομάδες δασοκομμάντος και μία ομάδα της ΕΜΑΚ, παραμένουν στον Γκίγκιλο και το Ξυλόσκαλο, επιβεβαιώνοντας το Συντονιστικό ότι δεν συντρέχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, η οποία κατακαίει δασώδη και θαμνώδη έκταση και που όπως από νωρίς έχει τονιστεί, προκλήθηκε από άγνωστη αιτία.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon