cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

ΠΑΓΝΗ: Κινητοποίηση για την έλλειψη τραυματιοφορέων

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις σοβαρές ελλείψεις σε τραυματιοφορείς, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου…

ΠΑΓΝΗ: Κινητοποίηση για την έλλειψη τραυματιοφορέων

Σε δίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείο, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Αιτία της κινητοποίησης είναι η τραγική υποστελέχωση που έχει δημιουργηθεί από την διαχρονικά ασκούμενη κυβερνητική πολιτική των ανύπαρκτων μόνιμων προσλήψεων, τις συνταξιοδοτήσεις, τις παραιτήσεις εξαιτίας των απαραδέκτων συνθηκών εργασίας.

Στο νοσοκομείο σήμερα εργάζονται 37 μόνιμοι υπάλληλοι και 26 συμβασιούχοι στον κλάδο των τραυματιοφορέων, αριθμός που αντιστοιχεί κάτω από το μισό σχετικά με τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ λόγω της μεγάλης έλλειψης οφείλονται εκατοντάδες μέρες άδειας και ρεπό. 

«Όλη αυτή η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους. Μεταφορείς με συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς δυνατότητα ρεπό και αδείας, υποχρεώνονται σε εξαντλητικά ωράρια, σε συνεχείς μετακινήσεις από πόστο σε πόστο ή ακόμη και διπλά πόστα, με αύξηση του κινδύνου για την μη έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών αλλά και της καταπόνησης της υγείας των ίδιων των εργαζομένων», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων.

Παράλληλα το Σωματείο προκηρύσσει νέα 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Ιουλίου, από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωΐ ενώ θα συμμετέχει στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon