cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Mε το «έτσι θέλω» κόβει την εξεταστική απο φοιτητές

Προσωπικό του τσιφλίκι, φαίνεται ότι πιστεύει πως είναι το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο πρόεδρός του, καθώς όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, είναι ο μόνος που αρνείται την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν στην εξεταστική του Ιανουαρίου την περίοδο των καταλήψεων…

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Mε το «έτσι θέλω» κόβει την εξεταστική απο φοιτητές

Προσωπικό του τσιφλίκι, φαίνεται ότι πιστεύει πως είναι ο πρόεδρος στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, είναι ο μόνος που αρνείται την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν στην εξεταστική του Ιανουαρίου την περίοδο των καταλήψεων.

Μάλιστα, πρόκειται για τον ίδιο «ακαδημαϊκό» ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, “μπλόκαρε” την Γενική Συνέλευση φοιτητών και κλείδωσε το αμφιθέατρο, εμποδίζοντας “τιμωρητικά” τον φοιτητικό αγώνα.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, αυτή την στιγμή το Βιολογικό αποτελεί το μόνο τμήμα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που δεν έχει ορίσει την αναπλήρωση της εξεταστικής με πρόσχημα την ανυπαρξία του κατάλληλου νομικού πλαισίου για την εμβόλιμη ή διπλή εξεταστική. 

«Είναι υποκριτικό να θέτει ζητήματα παρανομίας, την ίδια στιγμή που το τμήμα δεν έχει βγάλει καμιά θεσμική ανακοίνωση σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ουδέποτε έχει καταδικάσει δημόσια καμία από τις αυταρχικές κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα με στόχο να διώκει όποιον δεν υπακούει στην πολιτική της», καταγγέλλουν οι φοιτητές.

«Για τον κ. Καλαντίδη το δικαίωμα των φοιτητών να μην χάσουν την εξεταστική τους είναι παράνομο, αλλά η κυβέρνηση που καταστρατηγεί θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, παρακάμπτει το σύνταγμα και επιτίθεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο δεν είναι καν άξια καταγγελίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι ο πρόεδρος και το τμήμα, έχουν επιλέξει ξεκάθαρα να στερήσουν από όλους τους φοιτητές του τμήματος, και δη τους τεταρτοετείς, το να πάρουν πτυχίο στην ώρα τους, οι οποίοι μάλιστα δεν δικαιούνται ούτε τον Ιούνιο εμβόλιμη εξεταστική.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, το τμήμα επιλέγει να τους τιμωρεί για τον αγώνα που έδωσαν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αναγκάζοντάς τους να παρατείνουν τις σπουδές τους τουλάχιστον ένα ακόμα εξάμηνο, σε μια περίοδο ακρίβειας, με τα ενοίκια και τα κόστη ζωής να είναι στα ύψη αλλά και τις διαγραφές να βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια τους.

Οι φοιτητές στην Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν:

  • Κινητοποίηση στον πρόεδρο του τμήματος την Παρασκευή 5/4 στις 12.30 για το ζήτημα της εξεταστικής
  • Κινητοποίηση στην Πρυτανεία την Παρασκευή 5/4 μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους αμέσως μετά την κινητοποίηση στον πρόεδρο για το ίδιο ζήτημα
  • Παρέμβαση στον πρόεδρο, τα όργανα διοίκησης και τις επιτροπές για το ζήτημα της εξεταστικής 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon