cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

“Λουκέτο” στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Αντιδράσεις προκαλεί η είδηση για την ουσιαστική αναστολή λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού – Πλέον θα λειτουργεί ως νοσοκομείο ημέρας, τις ημέρες εφημερίας του νοσοκομείου…

“Λουκέτο” στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, την μόνη δημόσια δομή για νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα σε όλη την Κρήτη και τα νησιά το νοτίου Αιγαίου.

Η σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην 7η ΥΠΕ δεν έφερε αποτέλεσμα και έτσι η κλινική οδηγείται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας

Το νοσοκομείο από δω και πέρα θα καλύπτεται από παιδοψυχίατρο μόνο στις ημέρες γενικής εφημερίας με αποτέλεσμα η 24ωρη εφημεριακή κάλυψη της κλινικής να μην είναι εφικτή.

Αυτό σημαίνει πως αν παραστεί ανάγκη νοσηλείας για κάποιο παιδί, αυτό θα πρέπει να μετακινηθεί στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη της χώρας, όπου λειτουργούν παιδοψυχιατρικές κλινικές.

Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο χωρίς δημόσια παιδοψυχιατρική κλινική, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

«Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την κατάσταση στην Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ η οποία από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχει μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ», αναφέρει το Σωματείο.

Οι συνθήκες εργασίας είναι εξοντωτικές ενώ ακόμα και η μοναδική πρόσληψη νέου προσωπικού, όπως τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, βγήκε άγονη.

Το Σωματείο ζητά να λογοδοτήσουν άμεσα το Υπουργείο, η 7η ΥΠΕ και η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για αυτήν την εξέλιξη και διερωτάται: «Τί θα συμβεί τις ημέρες που δεν εφημερεύει παιδοψυχίατρος στο νομό και κάποιο παιδί χρειαστεί εκτίμηση; Τί θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί νοσηλεία σε Παιδοψυχιατρική κλινική;».

Σχετική ανακοίνωση για αυτήν την εξέλιξη εξέδωσε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου, αποδίδοντας ευθύνες τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στις διοικήσεις ΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ.

Στην ανακοίνωση η Ένωση εκφράζει την αγανάκτησή της για την αναστολή λειτουργίας μιας κλινικής θνησιγενούς, καθώς, όπως τονίζει, «εγκαινιάστηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ (!), χωρίς μόνιμο προσωπικό ενώ μέσα σε αυτά τα χρόνια η συρρίκνωση της ήταν σκόπιμη και διαρκής χωρίς το αναγκαίο προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon