cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Ρέθυμνο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Σταύρο Καλλέργη

Ο Σταύρος Καλλέργης ταυτίστηκε με την Εργατική Πρωτομαγιά ως ο οργανωτής της…

Ρέθυμνο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Σταύρο Καλλέργη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στη ζωή, τους αγώνες και τη δράση του πρωτοπόρου κοινωνικού αγωνιστή και ηγέτη Σταύρου Καλλέργη, οργανωτή της 1ης Εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα, τίμησαν σήμερα στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, Περιφέρεια, τοπική Αυτοδιοίκηση και εργατικοί φορείς.

Ο Σταύρος Καλλέργης ταυτίστηκε με την Εργατική Πρωτομαγιά ως ο οργανωτής της. Στη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, η προσφορά του, όπως επισημάνθηκε, παραμένει διαχρονική.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τιμής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ χαιρετισμούς για τη δράση και τους αγώνες του πρωτοπόρου αγωνιστή απηύθυναν οι εκπρόσωποι των οργανωτών της τιμητικής εκδήλωσης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Μανούσος Κλάδος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου Κώστας Νικολιδάκης.

Από πλευράς της Περιφέρειας Κρήτης, στο μνημείο του κορυφαίου αγωνιστή κατέθεσαν στέφανα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ρεθύμνης Μαρία Λιονή.

Σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στους αγώνες και στη μεγάλη προσφορά του πρωτοπόρου αγωνιστή Σταύρου Καλλέργη, επισημαίνοντας ότι «οι παρακαταθήκες και τα διδάγματα του είναι διαχρονικά, στη δύσκολη διεθνή συγκυρία». «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη ενός μεγάλου αγωνιστή και πρωτεργάτη των κοινωνικών και εργατικών αγώνων Σταύρου Καλλέργη. Ενός ανθρώπου που σε εποχές δύσκολες πρωτοστάτησε στον αγώνα για την καθιέρωση των εργατικών δικαιωμάτων, που πάλεψε για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon