cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε στα Ανώγεια και στα Ζωνιανά απ’ όπου ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη – Σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας…

Σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα, Τρίτη, θα βρεθεί στο Ρέθυμνο όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και θα συνομιλήσει πολίτες κατά την επίσκεψή του στην αγορά της πόλης. Το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

Χθες, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στα Ανώγεια απ’ όπου ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, τονίζοντας προς τους παρεβρισκόμενους ότι «κάθε ψήφος προοδευτικού πολίτη που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά ευνοεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη».

«Αυτό που διακυβεύεται την επόμενη μέρα είναι η ζωή μας, με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ανώγεια.

Τόνισε ότι τα κρίσιμα ζητήματα είναι αν «θα συνεχιστεί η αναδιανομή εισοδήματος μέσα απ’ τη φορολεηλασία με τον υψηλό ΦΠΑ, αν θα γίνει η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας με τοις 700.000 πλειστηριασμούς που αναμένονται το επόμενο διάστημα, αν θα ενισχυθεί η δημόσια υγεία και παιδεία υγεία ή τα κολέγια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Σχολίασε ότι ΝΔ λέει ότι δεν έχει βάλει ούτε ένα φόρο, «όμως όταν διπλασιάζεται το κόστος στο καλάθι του νοικοκυριού αλλά ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός δεν είναι ανάγκη να φορολογηθείς, διπλασιάζεται ο φόρος που πληρώνεις. Το ίδιο και με τη βενζίνη. Αυτό έγινε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη χώρα. 6 δισ. παραπάνω πλήρωσαν οι πολίτες, που πήγαιναν στα καρτέλ της ενέργειας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και στα διυλιστήρια, για να κρατάνε ψηλά τις τιμές».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «εμείς δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των πολιτικών μας αντιπάλων, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας, ό,τι και να γίνει σε αυτή την κάλπη, είμαστε το κόμμα που θα σταθεί στα πόδια του για να ενισχύσει την προοπτική της επανάκαμψης της προοδευτικής παράταξης στην εξουσία. Εμείς θα ξαναγυρίσουμε στη διακυβέρνηση για να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας».

Πρόσθεσε για την επικείμενη κάλπη ότι «δεν πετάμε στα σύννεφα, είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς πλήρως, όμως η κάλπη θα είναι άδεια και θα γεμίσει στις 25».

Κατηγόρησε τη ΝΔ για «αλαζονική συμπεριφορά» που «εγκυμονεί κινδύνους, όπως τη συμπεριφορά απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια που βλέπουμε τούτες τις μέρες που παίζουν με ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη που 45 χρόνια τώρα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ψηφίζει με τα δικά της κριτήρια». 

Μίλησε για «μεγάλη υποκρισία της ΝΔ», τονίζοντας πως «εμείς είχαμε το Μπαρμπαρός τότε να παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν το κάναμε ποστάλι εμείς όπως έγινε το Όρουτς Ρέις που πήγαινε πάνω κάτω σ’ όλο το Αιγαίο και έλεγαν ότι το παίρνουν τα κύματα κι ο αέρας και κάνει θόρυβο, και δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είχαμε στείλει τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς και εμπόδισε το Μπαρμπαρός να διεξάγει έρευνες».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάνει την αυτοκριτική του για τον «στρατηγικό εγκλωβισμό» στην προηγούμενη αναμέτρηση. «Δεν μετανιώνουμε που τηρήσαμε το αξιακό μας πλαίσιο, οραματιστήκαμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα. Όμως το τανγκό θέλει δύο ή το πεντοζάλι θέλει και παραπάνω, εμείς ήμασταν μόνοι μας».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων την πρόσβαση 2,5 εκατ. ανασφάλιστων πολιτών σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ρύθμιση του χρέους, «αφήσαμε γεμάτα ταμεία στη χώρα, ήρθε ξανά ανάπτυξη, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αυξήσαμε τον κατώτατο και καταργήσαμε τον υποκατώτατο, ενισχύσαμε το ΣΕΠΕ, στηρίξαμε τους απόμαχους της δουλειάς με τη 13η σύνταξη, μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια, η ΔΕΗ και οι άλλες εταιρείες ενέργειας δεν αύξησαν ούτε ένα ευρώ το λογαριασμό».

Πρόσθεσε ότι σε συνθήκες κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε τα νοσοκομεία στα πόδια τους και έκανε προσλήψεις, «πάνω από 300 προσλήφθηκαν στο ΕΚΑΒ, 4 χρόνια τώρα η ΝΔ δεν έκανε καμία στο ΕΚΑΒ. Γιατί, δεν είχε χρήματα; Όχι, δεν είχε σχέδιο να ενισχύσει το ΕΣΥ και βλέπουμε πού οδηγεί αυτή η πολιτική».

Τέλος ανέφερε ότι τρεις συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους «γιατί το ΕΚΑΒ δεν ήταν εγκαίρως εκεί να τους παραλάβει» και έθεσε το ερώτημα: «Τι κόστος έχει η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια;».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφτεί το χωριό Ζωνιανά όπου συζήτησε με τους κατοίκους στα καφενεία, μεταξύ άλλων για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon