cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Σοβαρό πρόβλημα με τους γύπες στην Κρήτη

Ο καύσωνας πλήττει και τους γύπες – Δεκάδες αφυδατωμένα γυπάκια, νεαρά φετινά, πέφτουν εξαντλημένα και πολλά πεθαίνουν – Καμπανάκι από Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ»…

Σοβαρό πρόβλημα με τους γύπες στην Κρήτη

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται ότι έχει προκαλέσει ο παρατεταμένος καύσωνας, όχι μόνο στους ανθρώπους, αλλά και στους γύπες στην Κρήτη.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες βδομάδες στο νησί, δημιουργούν προβλήματα στην άγρια ζωή, καθώς δεκάδες αφυδατωμένα γυπάκια, νεαρά φετινά, πέφτουν εξαντλημένα και πολλά πεθαίνουν ενώ τα πιο «τυχερά» τα βρίσκουν έγκαιρα πολίτες και ενημερώνουν τα Δασαρχεία.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στα social media ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», μέσα σε μια εβδομάδα έφτασαν στον Σύλλογο 15 μικροί γύπες και λαμβάνουν εντατικά θεραπεία με ηλεκτρολύτες.

Ο Σύλλογος ζητά από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να τοποθετήσουν άμεσα δεξαμενές και ποτίστρες πάνω στα βουνά, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να χάνουμε τα καλοκαίρια τόσο μεγάλο αριθμό από τα πολύτιμα αυτά ζώα, από δίψα».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon