cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Στη Βουλή τα διόδια και η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου του νέου ΒΟΑΚ

Παρέμβαση στο κοινοβούλιο από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη – Ζητά το χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αντικείμενο τον σχεδιασμό του συστήματος διοδίων του ΒΟΑΚ…

Στη Βουλή τα διόδια και η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου του νέου ΒΟΑΚ

Τα ερωτηματικά που προκαλεί το περιεχόμενο του διαγωνισμού πρόσληψης τεχνικού συμβούλου για τον σχεδιασμό του συστήματος διοδίων στην Κρήτη, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαμουλάκης, «παρά την σύσσωμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμμένει στην επιβολή διοδίων σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης, γεγονός που θα έχει αρνητικό αναπτυξιακό αποτύπωμα και θα οδηγήσει σε επιβάρυνση των χρηστών του δικτύου που κατοικούν και εργάζονται πέριξ του αστικού ιστού του Ηρακλείου».

Ο ίδιος τονίζει ότι «πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών προτίθεται να προσλάβει τεχνικό σύμβουλο για τον σχεδιασμό του συστήματος διοδίων και μεταξύ των παραδοτέων είναι και η διενέργεια δημοσκόπησης για την ενημέρωση της κυβέρνησης σχετικά με το αν είναι αποδεκτά τα διόδια από τους κατοίκους του νησιού. Αν αυτό αληθεύει, είναι προφανές ότι μια τέτοια μελέτη δεν αποσκοπεί στη διασαφήνιση του τεχνικού αντικειμένου του έργου, αλλά στο να βρει τρόπους που θα νομιμοποιούν τις προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, αυξάνοντας χωρίς προφανή λόγο το κόστος του έργου. Ο υπουργός οφείλει εξηγήσεις».

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μαμουλάκης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό «να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το ακριβές φυσικό αντικείμενο, η διαδικασία που ακολουθείται και το χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αντικείμενο τον σχεδιασμό του συστήματος διοδίων του ΒΟΑΚ, αλλά και να απαντήσει για ποιο λόγο έχει ενσωματωθεί στο φυσικό αντικείμενο του παραπάνω διαγωνισμού η διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης για τις στάσεις και τις αντιλήψεις των κατοίκων του νησιού της Κρήτης αναφορικά με την εισαγωγή διοδίων».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon