cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Διόδια … Ελλαδιστάν στον ΒΟΑΚ

Όχι που δεν θα έβρισκε τη λύση η κυβέρνηση για τα διόδια του ΒΟΑΚ. Ούτε σταθμοί διοδίων, ούτε ταλαιπωρία, ούτε τίποτα. Θα πληρώνεις με το χιλιόμετρο, αλλά να σας πω τι θα συμβεί;

Διόδια … Ελλαδιστάν στον ΒΟΑΚ

Όχι που δεν θα έβρισκε τη λύση η κυβέρνηση για τα διόδια του ΒΟΑΚ. Η χρέωση θα είναι απλή, ηλεκτρονική και οι οδηγοί θα πληρώνουν αμέσως μέσω της κάρτας τους.

Ούτε σταθμοί διοδίων, ούτε ταλαιπωρία, ούτε τίποτα. Θα πληρώνεις με το χιλιόμετρο. Το οποίο υπολογίζεται ότι θα κοστίζει 0,063 ευρώ.

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι για να βγεις από την Παπαναστασίου και να καταλήξεις Γιόφυρο που είναι 4.5 χιλιόμετρα, πληρώνεις 30 λεπτά του ευρώ.

Για να πας ας πούμε στο μεγάλο σούπερ μάρκετ της Αμμουδάρας και να επιστρέψεις θα πρέπει να δώσεις «αέρα» 60 λεπτά χρησιμοποιώντας το ίδιο δίκτυο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται δωρεάν. Το ποσό αυτό μπορεί να φαντάζει μικρό, ωστόσο, αν “λογαριάσουμε” το γεγονός πως στο Ηράκλειο ο ΒΟΑΚ χρησιμοποιείται ως περιφερειακή οδός καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως 3 πράγματα μπορεί να συμβούν.

Πρώτον: Οι “άνετοι” θα συνεχίσουν να τον χρησιμοποιούν πληρώνοντας ένα με δυο ευρώ την ημέρα ανάλογα με τις καθημερινές μετακινήσεις και ανάγκες τους.

Δεύτερον: Όσοι ζορίζονται και μετράνε και το ευρώ σίγουρα θα αποφύγουν την “είσοδο” στον ΒΟΑΚ, όχι όμως και τις μετακινήσεις τους τις οποίες θα κάνουν τώρα από εναλλακτικές διαδρομές εντός αστικού οδικού δικτύου. Άρα το Ηράκλειο θα γίνει… Ανόι (πρωτεύουσα του Βιετνάμ)!!! Το απόλυτο κυκλοφοριακό κομφούζιο δηλαδή!!!

Τρίτον: Ξεχνάμε πως μιλάμε για την Κρήτη έτσι; Τι υπάρχει στην Κρήτη που δεν υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα; Η “ράτσα” των νταήδων, γνωστοί και ως “πετσά” (Αν δεν τους ξέρετε ρωτήστε τους Γερμανούς τουρίστες να σας πουν). Την μια μέρα λοιπόν θα μπουν στον ΒΟΑΚ οι συσκευές που θα “χρεώνουν” και την επόμενη ημέρα θα είναι βανδαλισμένες. Όπως άλλωστε είχε συμβεί και με τις κάμερες – ραντάρ που είχαν μπει μια εποχή στον ΒΟΑΚ.

Δεν υιοθετούμε τέτοιες πρακτικές, αλλά για πείτε μου για ποιον ακριβώς λόγο να πληρώνουμε διόδια στην “κοροϊδία” που πρόκειται να μας παρουσιάσουν ως τον “πιο υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Ευρώπης”;

Και ειδικά τώρα που ασφαλτοστρώνει η Περιφέρεια, μπορεί και να μην αγγίξουν καν. Έτοιμος είναι. Τα διόδια μόνο του λείπουν για να γίνουμε… Ευρώπη. Κλασικό… Ελλαδιστάν!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon