cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για την διαχείριση του νερού

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ της Κρήτης, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού – Νέες στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα…

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για την διαχείριση του νερού
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Χανίων / φωτο: zarpanews.gr

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης να αναθέσει το νερό στον εποπτικό έλεγχο της Ρυθμιστικής Αρχής, γεγονός που θα οδηγήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του. 

Χθες, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στις ΔΕΥΑ της Κρήτης από εργαζομένους και σωματεία, με μοναδικό αίτημα την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό.

Στo Ηράκλειο οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΗ πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις δώδεκα το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη της βάρδιας τους ενώ οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στην περιοχή των Μουρνιών.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους Δήμους της χώρας, την ΚΕΔΕ, την ΕΔΕΥΑ, την ΠΟΕ ΔΕΥΑ, τις διοικήσεις των ΔΕΥΑ ανά την επικράτεια και τους Συλλόγους Εργαζομένων. 

Στήριξη από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και συγκεκριμένα «την 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου για να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο που καταθέτει το Υπουργείο για τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά».

Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Ρόδου: «Το νερό είναι βασικό αγαθό, δεν είναι αγαθό πολυτελείας, και η ιδιωτικοποίησή του θα φέρει οδυνηρές συνέπειες για τους δημότες. Το έχουμε ήδη ζήσει και το έχουμε δει στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Απαίτησή μας είναι να διαφυλαχτεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του νερού και θα αγωνιστούμε για αυτό».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon