cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 09.05 2024

Σύσκεψη για την πυροπροστασία του πευκοδάσους Βιάννου

Στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, τέθηκε ο βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός πρόληψης και επιχειρησιακής προετοιμασίας, για την πυροπροστασία του πευκοδάσους στο Δήμο Βιάννου…

Σύσκεψη για την πυροπροστασία του πευκοδάσους Βιάννου

Σύσκεψη για την πυροπροστασία του πευκοδάσους στο Δήμο Βιάννου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία της γραμματέως, Μαρίας Κοζυράκη.

Η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έθεσε αρχικά το πλαίσιο της τεχνικής σύσκεψης αναφορικά με τη συγκεκριμένη περιοχή που διαθέτει πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2023).

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι προχώρησαν σε λεπτομερή παρουσίαση του βραχυπρόθεσμου σχεδιασμού πρόληψης και επιχειρησιακής προετοιμασίας και ειδικότερα, των δυνατοτήτων και των περιορισμών που αφορούν στην ετοιμότητα, τα προληπτικά μέτρα και τις απαιτούμενες δράσεις των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων, να υλοποιηθεί άμεσα καθαρισμός και ενέργειες βελτίωσης των δασικών δρόμων εντός του πευκοδάσους Βιάννου, να υποστηριχτεί η κατάσταση ετοιμότητας του Δήμου Βιάννου με τη διενέργεια άσκησης επί χάρτου στην περιοχή της Κάτω Σύμης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ (αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών).

Επίσης αποφασίστηκε να προχωρήσει επειγόντως η προμήθεια και εγκατάσταση ανοικτών δεξαμενών στη συνολική έκταση της δασικής περιοχής και σε θέσεις που έχει εντοπίσει ο Δήμος Βιάννου, για τις ανάγκες της αεροπυρόσβεσης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης υπαίθριων πυρκαγιών με εναέρια μέσα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν φορείς της Περιφέρειας, του Δήμου Βιάννου, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon