cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Τι ζούμε πια σε αυτή την πόλη; Ποιος δίνει τέτοιες εντολές στην Αστυνομία;

Αφού αποφασίστηκε η εκκένωση της κατάληψης του Ευαγγελισμού θα μπορούσαν να την υλοποιήσουν μετά τις εκλογές χωρίς να διχάσουν την κοινωνία με την τακτική τους και να δώσουν τροφή σε σενάρια…

Τι ζούμε πια σε αυτή την πόλη; Ποιος δίνει τέτοιες εντολές στην Αστυνομία;

Μεγάλες στιγμές ζήσαμε πάλι το απόγευμα της Δευτέρας με τα ΜΑΤ να πηγαίνουν σε ιδιωτικό χώρο αθλητικής ομάδας και να απαιτούν, με το έτσι θέλω, να βγουν έξω οι μετέχοντες σε συνέλευση για να ελέγξουν λέει τις ταυτότητες τους επειδή είχαν υποψίες πως ανάμεσα τους υπάρχουν άτομα που τους ξέφυγαν κατά την εκκένωση του Ευαγγελισμού και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Αδιανόητα πράγματα τη δεδομένη χρονική στιγμή που κάθε εχέφρων πρέπει να καταδικάσει.

Πάνω από 20 χρόνια σε κατάληψη το κτίριο του Ευαγγελισμού και βρήκε η ΕΛΑΣ τώρα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να κάνει εκκένωση με χημικά και επίθεση μέσα στην άγρια νύχτα.

Και μετά να κυνηγά με χημικά όσους θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κίνηση τους αυτή στο κέντρο της πόλης, Σάββατο πρωί, την ώρα που εκατοντάδες πολίτες, ντόπιοι και ξένοι, βρίσκονταν στην καρδιά του Ηρακλείου.

Και δεν έφτανε αυτό πήγε η Αστυνομία και τη Δευτέρα το απόγευμα έξω από τα ιδιωτικά γραφεία του Τηγανίτη, κοντά στην παλιά λαχαναγορά, χωρίς εισαγγελική εντολή, για να βγάλει τους δεκάδες ανθρώπους, που ήταν μέσα στο κτίριο, ώστε να τους ελέγξει.

Είμαστε σοβαροί;

Κανείς δε λέει πως ένα κτίριο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο έπρεπε ες αεί να παραμείνει υπό κατάληψη, όμως ούτε ο χρόνος ούτε ο τρόπος εκκένωσης του και όσα ακολούθησαν ήταν σωστός. Για την ακρίβεια ήταν προκλητικός.

Αφού αποφασίστηκε η εκκένωση θα μπορούσαν να την υλοποιήσουν μετά τις εκλογές χωρίς να διχάσουν την κοινωνία με την τακτική τους και να δώσουν τροφή σε σενάρια.

Για τα υπόλοιπα τι να πούμε είναι και εκτός λογικής και εκτός νόμιμων διαδικασιών και η Αστυνομία είναι ο κατεξοχήν φορέας που πρέπει να τηρεί τους νόμους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon