cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Το αστυνομοκρατούμενο Ηράκλειο και ο υποψήφιος «αρχηγός»

Ο αστυνομικός κλοιός των ΜΑΤ στο Ηράκλειο τι μπορεί να σημαίνει; Μιλάμε για έναν ακόμα έμμεσο “εκφοβισμό” ή για μια “φιέστα” στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ή τελικά για απλά μια τυχαία σύμπτωση;

Το αστυνομοκρατούμενο Ηράκλειο και ο υποψήφιος «αρχηγός»

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται από το Σάββατο το άλλοτε «Δημοκρατικό Ηράκλειο», καθώς μετά την εκκένωση της κατάληψης του Ευαγγελισμού και την αστυνομική καταστολή στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που ακολούθησαν, η αστυνομία προέβη σε μία ακόμη επίδειξη ανούσιας ισχύος.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τα γραφεία του Αθλητικού Συλλόγου Τηγανίτη

Το απόγευμα της Δευτέρας ήταν προγραμματισμένη συνέλευση στο στέκι του αυτοοργανωμένο αθλητικό σωματείο του Τηγανίτη, ωστόσο σε μια πλήρως ακατανόητη και προκλητική κίνηση, δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει τον χώρο και είχαν αποκλείσει τους παρεβρισκόμενους εντός του χώρου.

Μάλιστα, προσπάθησαν να εισβάλλουν στον χώρο χωρίς παρουσία εισαγγελέα και προσπάθησαν να ρίξουν δακρυγόνο εντός του στεκιού, κι ενώ ο χώρος είναι νόμιμα νοικιασμένα γραφεία της αθλητικής ομάδας. Παράλληλα υπήρξαν καταγγελίες και για δύο προσαγωγές ατόμων.

Στο σημείο βρέθηκαν και δικηγόροι ζητώντας την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων ενώ στην περιοχή έσπευσαν πολίτες για να συνδράμουν τους εγκλωβισμένους από την αστυνομία.

Τελικά, λίγες ώρες αργότερα και μετά την παρέμβαση δεκάδων ανθρώπων που έφτασαν στο σημείο και φώναζαν συνθήματα, η αστυνομία αποχώρησε.

Πάντως, αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο, μπορεί κάποιος καχύποπτος να το δει και ως… “εκφοβισμό” ή δημιουργία “κλίματος” με σαφή στόχευση τις δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο.

Τα βασικά δεδομένα που έχουμε είναι ότι ο κ. Καραμαλάκης εμφανίζεται αρκετά πίσω στις δημοσκοπήσεις, οπότε αυτό το κλίμα “νόμος και τάξη” θεωρεί ο ίδιος ότι του ταιριάζει γάντι, ενώ θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό είχε “απειλήσει” και με κακόγουστο σκίτσο να βάλει τα λιοντάρια του να κατασπαράξουν τα “παπαγαλάκια” που του ασκούν κριτική

Θυμίζουμε επίσης ότι ο κ. Καραμαλάκης πριν γίνει αρχηγός της αστυνομίας και συνδέσει το όνομά του με τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων, ήταν αστυνομικός διευθυντής στο Ηράκλειο.

Το παραπάνω, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι την απόφαση για την εκκένωση της κατάληψης του Ευαγγελισμού την πήρε η πολιτεία (δηλαδή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που στηρίζει τον Μιχάλη Καραμαλάκη για δήμαρχο) και οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου (δηλαδή οι πρώην υφιστάμενοι του υποψήφιου δημάρχου), εγείρει σοβαρές υποψίες για την χρονική συγκυρία της αστυνομικής επέμβασης, μία μόλις βδομάδα πριν τις εκλογές.

Άλλωστε σε αυτό ίσως να συνηγορεί και η αποκάλυψη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι το αίτημα του ιδρύματος είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο και δεν είχε καμία αρμοδιότητα για τον χρόνο της επέμβασης, ο οποίος αποφασίστηκε από άλλες αρχές.

Οπότε μιλάμε για έναν ακόμα έμμεσο “εκφοβισμό” ή για μια “φιέστα” στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ή τελικά για απλά μια τυχαία σύμπτωση;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon