cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Το μέλλον του Νοσοκομείου Σητείας διαγράφεται δυσοίωνο

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σητείας, αναφέρονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου – Ευθύνες στο πρωθυπουργό και στην ΝΔ, ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ Σητείας για την κατάσταση του νοσοκομείου…

Το μέλλον του Νοσοκομείου Σητείας διαγράφεται δυσοίωνο

Τα προβλήματα που προκαλούνται από τη μείωση του ιατρικού προσωπικού με ταχύτατους ρυθμούς ελλείψεις στο νοσοκομείο Σητείας, αναδεικνύει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου. 

«Το μέλλον του νοσοκομείου διαγράφεται δυσοίωνο», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνοντας ότι τόσο στην Παθολογική, όσο και στην Ορθοπεδική και στην Παιδιατρική κλινική καθώς και στο Ακτινολογικό και Αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου μένουν ελάχιστοι γιατροί, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τις εφημερίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

«Το μέλλον του Νοσοκομείου Σητείας διαγράφεται δυσοίωνο καθώς το ιατρικό προσωπικό του μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η παθολογική κλινική από το Σεπτέμβριο θα παραμείνει ουσιαστικά με 1 παθολόγο μετά την παραίτηση που υπέβαλε τις προηγούμενες ημέρες ο ένας εκ των 2 εναπομείναντων γιατρών της κλινικής και η λύση που δόθηκε δυστυχώς είναι να κρατηθεί ξανά σε καθεστώς ομηρείας με ένα ακόμα εντέλλεσθαι η γιατρός που από τον Αύγουστο η οργανική της θέση ανήκει στο Βενιζέλειο, ξεπληρώνοντας την με τον τρόπο αυτό για τη μακροχρόνια προσφορά της.

Η λογική των εντέλλεσθαι εκτός από το γεγονός ότι εξωθεί τους γιατρούς του ΕΣΥ σε παραιτήσεις καταλύει στην προκειμένη περίπτωση το μοναδικό κίνητρο των άγονων και προβληματικών περιοχών δηλαδή αυτό του δικαιώματος μετάθεσης μετά το πέρας της πενταετίας.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στα υπόλοιπα τμήματα:

Ορθοπεδική κλινική: 2 ορθοπεδικοί

Ακτινολογικό τμήμα: 1 ακτινολόγος

Αναισθησιολογικό τμήμα: 2 αναισθησιολόγοι

Παιδιατρική κλινική: 2 παιδίατροι

Όπως είναι φυσικό οι εφημερίες του μήνα είναι αδύνατον να καλυφθούν και σύντομα θα καλύπτονται ακόμα λιγότερες ημέρες (καθώς προβλέπονται συνταξιοδοτήσεις σε παιδιατρικό και αναισθησιολογικό τμήμα) με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Προκηρύξεις γίνονται όμως οι θέσεις παραμένουν κενές καθώς οι συνθήκες εργασίας είναι απογοητευτικές και τα κίνητρα για την κάλυψη τους παραμένουν ανύπαρκτα».

ΣΥΡΙΖΑ Σητείας: Στο ίδιο έργο θεατές

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Σητείας, για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης από το 2019 είχε βάλει πολλές προτεραιότητες για την αναβάθμιση – ανασυγκρότηση των κρατικών – δημόσιων δομών.

Μια από αυτές τις δομές ήταν και ο τομέας της υγείας, των δημόσιων νοσοκομείων και των δημόσιων νοσηλευτικών δομών σε όλα τα επίπεδα.

Να όμως που στην πράξη, σύμφωνα με το σχέδιο τους, απαξίωσε τα δημόσια νοσοκομεία και το νοσηλευτικό προσωπικό, νοσοκομειακούς γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Με τα νομοσχέδια που πέρασε η ΝΔ από την προηγούμενη τετραετία έδωσε γη και ύδωρ στα ιδιωτικά συμφέροντα που πιστεύουν μόνο στο κέρδος. 

Με λίγα λόγια όποιος/όποια έχει λεφτά γίνεται καλά, όποιος δεν έχει κινδυνεύει, αφού τα δημόσια νοσοκομεία είναι διαλυμένα

Ο σύλλογος εργαζομένων του ΓΝΚΥ Σητείας εξέδωσε ανακοίνωση για την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου που θα επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Στην τελευταία επίσκεψη μας στο νοσοκομείο (13/1/2023) οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές μας είχαν επισημάνει το πρόβλημα που θα προέκυπτε από τον 9/2023. Η εκπρόσωπος των ιατρών είχε τονίσει ότι αν δεν γίνουν μόνιμοι διορισμοί μιας ομάδας ιατρών, πρώτα και καλύτερα ακτινολόγων, με δεδομένο τους πολύ χαμηλούς μισθούς, οι μεμονωμένες θέσεις που χηρεύουν και προκηρύσσονται  μένουν κενές, όπως αναφέρουν και στην προχθεσινή τους ανακοίνωση. 

Η ωραιοποίηση της κατάστασης του νοσοκομείου Σητείας και των νοσοκομείων του νομού μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί.

Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής τα ζούμε καθημερινά και στην υγεία, με τα αδιάψευστα γεγονότα. Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι σίγουρο ότι οδηγούν τα νοσοκομεία μας σε κάτι σαν κέντρα υγείας.

Μάλλον παρέλαβαν καμένη γη από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ (2019-2023)».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon