cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Χωρίς ασθενοφόρο ξανά το Κέντρο Υγείας Σπηλίου

Χωρίς ασθενοφόρο βρίσκεται ξανά το Κέντρο Υγείας Σπηλίου μετά από βλάβη που σημειώθηκε στο όχημα…

Χωρίς ασθενοφόρο ξανά το Κέντρο Υγείας Σπηλίου

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την αν. υπουργό Μίνα Γκαγά, τους βουλευτές του νομού και τους δημάρχους την οποία κοινοποιούν στο ΕΚΑΒ, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σπηλίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία τους και την αγανάκτησή τους για το σοβαρό πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών.

Όπως επισημαίνουν, το ασθενοφόρο είναι πολύ παλιό, εμφανίζει συχνά μηχανικά προβλήματα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει το Κ.Υ. πλήθος προβλημάτων, σε μια περιοχή μάλιστα που είναι και τουριστική και αυξάνεται ο πληθυσμός και οι ανάγκες την θερινή περίοδο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας, την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια μας για την τραγική κατάσταση του μοναδικού ασθενοφόρου του Κεντρου Υγείας Σπηλίου που από 20ημερου βρίσκεται ξανά στο συνεργείο λόγω σημαντικής βλάβης του.

Το ασθενοφόρο είναι πλέον των 20 ετων, παρουσιάζει συχνά μηχανικά και άλλα προβλήματα (έχει γνωστοποιηθεί στη ΔΥΠΕ μεγάλο πλήθος εγγράφων κατά καιρούς), τα οποία δημιουργούν πλήθος θεμάτων ορθής διαχείρισης επειγόντων περιστατικών με νομικές και ηθικές προεκτάσεις, θέματα ασφαλείας τη υγείας των πολιτών, πληρωμάτων αλλά και τη επιτυχούς έκβασης περιστατικών εφόσον βρίσκεται συχνά στο συνεργείο και αντικαθίστανται από άλλα υπηρεσιακά οχήματα όμορων κέντρων υγείας, γεγονός που επιβαρύνει ωστόσο περαιτέρω, με τις εύλογες καθυστερήσεις που παρατηρούνται, την υγεία ενός πολίτη ήδη σε κίνδυνο.

Οφείλουμε, δε, να λάβουμε υπόψη και τον πολλαπλασιασμό των αναγκών σε παροχή ιατρικής φροντίδας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του αθρόου τουρισμού στην περιοχής καθως επίσης και κατά την περίοδο που διανύουμε, της επιδημίας του κορονοιου.

Ως απόρροια των παραπάνω, δημιουργείται αλγεινή εντύπωση στους πολίτες και τους παραθεριστές της περιοχής μας, αισθημα ανασφάλειας στους ιατρούς και τους διασώστες και τέλος θεωρούμε οτι τίθενται σε κίνδυνο η υγεία, οι ζωές πολιτών αλλά και η ακεραιότητα πληρωμάτων

Μολονοτι γίνονται συχνά προσπάθειες συντήρησης και αποκατασταση ζημιων του οχήματος, θεωρούμε οτι δεν αρκεί πια για να είναι κατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση , σε συντήρηση πάντα, με το βαθμό σημαντικότητας του έργου και του λειτουργήματος που επιτελεί. Υπήρξαν παλιότερα δεσμέυσεις και υποσχέσεις για αλλαγή του οχήματος που ωστόσο δεν καρποφόρησαν ώς τώρα.

Επίσης γνωρίζουμε για την παραγγελία ασθενοφόρων από τηνΥΠΕ που θα προορίζονται για τα Κέντρα Υγείας αλλά, διαπιστώνουμε οτι υπάρχουν καθυστερήσεις και το πρόβλημα απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις.

Παρακαλούμε για την άμεση αντικατάσταση του ασθενοφόρου μας με οχημα από το ΕΚΑΒ ή άλλο υπεύθυνο φορέα και την όσο δυνατόν πιο ταχεία ενεργοποίηση νέου ασθενοφόρου που προορίζεται για το Κέντρο Υγείας μας».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon