cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Ζητούν πίσω τα χρήματα για τις απραγματοποίητες σχολικές εκδρομές

Και δεν πήγαν τις εκδρομές τους οι μαθητές, και τις προκαταβολές πλήρωσαν, και τα χρήματά τους δεν έχουν λάβει ακόμα πίσω…

Ζητούν πίσω τα χρήματα για τις απραγματοποίητες σχολικές εκδρομές

Την άμεση επιστροφή των οφειλόμενων προκαταβολών από τα τουριστικά γραφεία για τις απραγματοποίητες σχολικές εκδρομές, ή τον εξολοκλήρου συμψηφισμό τους με τις εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν φέτος, ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με την Ένωση, μετά την διακοπή της διαδικασίας για τις εκδρομές λόγω κορονοϊού και μετά τη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, οι προκαταβολές έμειναν στα τουριστικά γραφεία.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται, ότι στα Χανιά και ειδικότερα με την στάση που έχουν κρατήσει κάποια από αυτά, το θέμα τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως επισημαίνεται, όποιοι γονείς ήθελαν μπορούσαν, με βεβαίωση του διευθυντή του αντίστοιχου σχολείου, να αγοράσουν εισιτήρια από το αντίστοιχο τουριστικό γραφείο για άλλους προορισμούς και ημερομηνίες.

Όμως, η επιστροφή των χρημάτων σε όσους γονείς που για οποιοδήποτε λόγο δεν έλαβαν πίσω με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα τους και με νέα παράταση (τρίτη παράταση κατά σειρά), θα πρέπει να επιστραφούν σε μετρητά μετά την 30 Ιουνίου.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι γονείς, «με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο νομοθέτης δίνει μια ανάσα στα πληττόμενα τουριστικά γραφεία, αλλά με χρήματα των γονιών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη επί της ουσίας τις δυσκολίες που αυτοί αντιμετωπίζουν λόγω των ιδιαίτερων συγκυριών».

«Ως Ένωση Γονέων του Δήμου Χανιών εκφράζοντας τους συλλόγους γονέων που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το παραπάνω πρόβλημα ζητούμε και απαιτούμε: Την άμεση επιστροφή των οφειλόμενων προκαταβολών από τα τουριστικά γραφεία ή τον εξολοκλήρου συμψηφισμό τους με τις εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν φέτος ώστε να λήξει άμεσα το θέμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon