cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Αυτοί «ζουν στον κόσμο τους» κι εμείς στον κόσμο της ακρίβειας

Γιατί κάποιος από αυτούς τους «φωστήρες» της Κυβέρνησης δεν προσπαθεί να ζήσει με το μισθό που λαμβάνει ένας μέσος πολίτης να δει τη γλύκα και μετά να έλθει να μας μιλήσει για ΦΠΑ και «μόνιμη μείωση τιμών»;

Αυτοί «ζουν στον κόσμο τους» κι εμείς στον κόσμο της ακρίβειας

Μάλλον δεν «συντονιζόμαστε» με την Κυβέρνηση που προφανώς βλέπει ως αποτελεσματικά τα μέτρα που παίρνει για την ακρίβεια κι έτσι δεν φροντίζει να τα βελτιώσει αλλά αντίθετα διατηρεί κάποια ως έχουν, ενώ άλλα τα εφευρίσκει απλά για να χει να λέει πως κάτι κάνει, αφού δεν έχουν απτό αποτέλεσμα.

Στη δεύτερη κατηγορία τα περίφημα καλάθια του νοικοκυριού και η μόνιμη μείωση τιμών σε διάφορα είδη, τα οποία δεν τα λες και επιτυχημένα, όσο κι αν παινεύονται γι αυτά ο Άδωνις και ο διάδοχος του στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην πρώτη κατηγορία είναι τα μέτρα για το ΦΠΑ που το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε να διατηρήσει, μη ακολουθώντας το παράδειγμα κρατών όπως η Ισπανία και η Κύπρος που έχουν πραγματικά δουλέψει με σοβαρότητα πάνω στο θέμα του ΦΠΑ.

Στην Ελλάδα μάλλον δεν βλέπουν ακρίβεια γι αυτό διατηρούν τον ΦΠΑ 13% για τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις μεταφορές, τον πολιτισμό, τον καφέ και τα ροφήματα, όπως τσάι και σοκολάτα, ενώ καταργούν το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% στα μη αλκοολούχα ποτά που σερβίρονται από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, από 1η Ιανουαρίου 2024.

Με αυτό το μέτρο έχουν την αυταπάτη πως χτυπούν την ακρίβεια λες και ο καφές με ΦΠΑ 13% είναι φθηνός ενώ θεωρούν είδος πολυτελείας το ανθρακούχο νερό και το επιστρέφουν στο ΦΠΑ 24%.

Και με τα χιλιάδες άλλα προϊόντα που πραγματικά έχει ανάγκη ο καθένας από εμάς τι γίνεται;

Τα απορρυπαντικά τα θεωρεί φθηνά η Κυβέρνηση; Τις βρεφικές πάνες και τα γάλατα επίσης; Το ψωμί είναι φθηνό;

Γιατί κάποιος από αυτούς τους «φωστήρες» που μας κάνουν καθημερινά πλύση εγκεφάλου για τα ωραία μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να ζήσει με το μισθό που λαμβάνει ένας μέσος πολίτης να δει τη γλύκα και μετά να έλθει να μας μιλήσει για ΦΠΑ και «μόνιμη μείωση τιμών»;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon