cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Πάλι έπεσε δέντρο στο Ηράκλειο!!!

Δεν λέει να σταματήσει το σήριαλ με τις πτώσεις των δέντρων στο Ηράκλειο!!!

Πάλι έπεσε δέντρο στο Ηράκλειο!!!
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – φωτό αρχείου

Λίγους μήνες μετά την πτώση του πεύκου στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 51χρονου συμπολίτη μας και λίγες ημέρες μετά την πτώση μιας λεύκας στην Λεωφόρου Ικάρου και τον παραλίγο τραυματισμό ενός άλλου ηλικιωμένου συμπολίτη μας έρχεται μια ακόμα πτώση μεγάλου δέντρου να προστεθεί σε αυτό το σήριαλ με τις πτώσεις των δέντρων στο Ηράκλειο!!!

Αυτή την φορά το τεράστιο δέντρο έπεσε πάνω στο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχει υπάρξει τραυματισμός, ενώ στο χώρο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να απομακρύνουν τα βαριά κλαδιά από την οροφή του Μουσείου.

Μέσα στην… “ατυχία” μας φαίνεται πως ήμασταν και “τυχεροί” μιας και το τεράστιο δέντρο έπεσε πάνω στο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και όχι προς το δρόμο όπου σίγουρα θα υπήρχε τραυματισμός πεζού ή ατύχημα μιας και τόσο η κυκλοφορία των πεζών, όσο και των αυτοκινήτων είναι μεγάλη στο συγκεκριμένο σημείο.

Το δέντρο βρισκόταν μέσα στο προαύλιο χώρο του Μουσείου. Κυνηγάμε τον δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του τόσους μήνες για τα δέντρα που πέφτουν και δεν κοιτάζουμε τι γίνεται και στις υπόλοιπες… “αυλές”.

Να πούμε επίσης ότι δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προκύψει θέμα με τον καθαρισμό του “πρασίνου” εντός αρχαιολογικών χώρων, πχ στην Κνωσσό.

Και σκεφτείτε ότι αυτοί οι χώροι είναι η “βιτρίνα” της χώρας μας προς τα έξω. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους φροντίζουμε. Καλά για την ασφάλεια των επισκεπτών τώρα τι να πούμε;

Η είδηση δέντρου να πέφτει μέσα σε Μουσείο και μάλιστα σε αυτό το μουσείο με τα τεράστια νούμερα επισκέψεων, άρα και πολλά έσοδα, ακόμα και μετά από τόσο δυνατό αέρα, σίγουρα δεν είναι μια καλή είδηση.

Ειδικά δε για την Κρήτη που θέλει να “παίξει” δυνατά στο μοντέλο του τουρισμού όλο το χρόνο. Τι θα γινόταν αν το μουσείο ήταν γεμάτο από επισκέπτες και είχαμε κάποιο τραυματισμό;

Να τονίσουμε ότι σήμερα στο Ηράκλειο οι νοτιάδες, έντασης 8 μποφόρ, “δίνουν και παίρνουν” οπότε καλού κακού δεν βλάπτει να είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί και να κοιτάζουμε ψηλά, μιας και σε αυτή την πόλη δεν ξέρεις ποτέ τι και από που θα σου έρθει…

Θυμίζουμε ότι χθες είχαμε και τον τραυματισμό μιας γυναίκας που “έφαγε” μια λαμαρίνα στο κεφάλι…

Υ.Γ. Και εντάξει μπορεί να είμαστε λίγο υπερβολικοί ή ιδεοληπτικοί ή να τα θέλουμε όλα στην… “πένα” και απόλυτα ασφαλή, αλλά τόσο καιρό που ακούμε και βλέπουμε δέντρα να πέφτουν θα έπρεπε να έχουμε προβληματιστεί. Να ψάξουμε φυσικά όλα τα δέντρα ένα προς ένα παντού και ειδικά σε χώρους με πολύ κόσμο και συνωστισμό. Και μετά να ψάξουμε τι έχει πάει τόσο λάθος και συμβαίνει αυτό… και να βρούμε λύσεις άμεσα πριν σταματήσει η τύχη να μας ευννοεί…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon