cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ανάπτυξη να φάνε και οι κότες…

Ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ μας παρουσίασε ότι ζούμε στον παράδεισο αλλά η… καταραμένη η ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά!!!

Ανάπτυξη να φάνε και οι κότες…

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα.

Το ποσοστό αυτό αγγίζει το 30%!! Δηλαδή 3 στους 10 Έλληνες ή 3.000.000 πολίτες στερούνται βασικών αγαθών και υπηρεσιών γιατί δεν έχουν χρήματα να τα αγοράσουν.

Μιλάμε για ανθρώπους στα όρια της φτώχειας και μάλιστα με αύξηση στον αριθμό τους κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2020 και αυξητική τάση για πρώτη φορά μετά το 2015.

  • Το καλύτερο όμως ξέρετε ποιο είναι;

Πως αυτά τα νούμερα διαμορφώνονται μετά την καταβολή των διαφόρων κοινωνικών επιδομάτων. Χωρίς αυτά οι πραγματικά φτωχοί Έλληνες φθάνουν σε ένα ποσοστό της τάξης του 48,2%!

Μπορείτε να το διανοηθείτε; Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά κι αυτό δεν είναι ένα θεωρητικό νούμερο καθώς αποτυπώνεται από την ίδια την ΕΛΣΤΑΤ.

Θυμηθείτε τώρα την εικόνα παραδείσου που μας παρουσίασε ότι ζούμε, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός και κάντε τις συγκρίσεις…

Η «ανάπτυξη» μόλις έφθασε και θα «μεγαλώσει» μέσα στο χειμώνα με όσα θα ζήσουμε…Μετά θυμάστε ότι έχουμε εκλογές, έτσι;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon