cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Κομπάζουν για την ευημερία των αριθμών

Κοτζάμ υπουργός Οικονομίας και πανηγυρίζει για την δυνατή ελληνική οικονομία που θα τα καταφέρει να πληρώσει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Γουάου, ε; Δεν πιστεύω να μην πανηγυρίζετε και εσείς;

Κομπάζουν για την ευημερία των αριθμών

Έχουμε υπεραπόδοση, λέει, στον προϋπολογισμό και για αυτό δίνεται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, που πανηγυρίζει για την ευημερία των αριθμών.

Μάλιστα μας παρέπεμψε στους 350.000 συμπολίτες μας που ήταν άνεργοι το 2019 και σήμερα εργάζονται γιατί αυτοί, κατά τον ίδιο, καταλαβαίνουν την πρόοδο που έχει γίνει.

Έδωσε κι άλλο… πόνο αναφέροντας πως στον κατώτατο μισθό ήμασταν στην 18η θέση στην Ευρώπη και τώρα είμαστε στη 13η θέση.

Μεγάλες επιτυχίες έτσι;

Ο Κωστής Χατζηδάκης που λαμβάνει κάθε μήνα μισθό και επιδόματα με πολλά μηδενικά θεωρεί πως οι 350.000 που βρήκαν δουλειά με μισθό τριψήφιο και κάτω από 800 ευρώ πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Το ίδιο και μερικά εκατομμύρια ακόμα εργαζομένων στην Ελλάδα που κάνουν αλχημείες για να βγάλουν το μήνα με τα πενιχρά έσοδα τους.

Και βέβαια σταθερά για την κυβέρνηση παραμένουν τα ψευτοεπιδόματα που δίνει, για να κρατά «παγιδευμένους» στο άρμα της τους εισοδηματικά αδύναμους που είναι πλέον πολλοί.

Γιατί η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ανάπτυξη θεωρεί τα επιδόματα πείνας κι όχι το να μπορούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να ζουν αξιοπρεπώς με τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Τους θέλει υποχείρια, να ζουν με το φόβο πως αν πιάσει κυβερνητικό στασίδι κάποιος άλλος, πλην του Μητσοτάκη και της παρέας του, όλα αυτά θα κοπούν και θα εξαθλιωθούν περαιτέρω… λες και υπάρχει και πιο κάτω στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια από το να δουλεύεις και να μην έχεις χρήματα ούτε για τα απαραίτητα.

Να σου λένε κατάμουτρα πως αφού είσαι φτωχός δεν πρέπει να έχεις αυτοκίνητο κι αφού δεν έχεις αυτοκίνητο τι σε νοιάζει που τα καύσιμα κινούνται διαρκώς κοντά ή πάνω από τα 2 ευρώ;

Να βγαίνουν επίσημα νούμερα από την Ευρώπη και τις Εργατικές Οργανώσεις να σου λένε πως οι όποιες αυξήσεις μισθών εξανεμίσθηκαν από την ακρίβεια κι εσύ να κάνεις σημαία τις ανύπαρκτες αυξήσεις.

Να βλέπεις τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα να σου τα πασάρουν σε πιο ακριβές τιμές από εκείνες που απολαμβάνουν σε άλλα κράτη όπου τα εξάγουμε και να μην κουνιέται φύλλο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon