cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Άντε με το καλό να έλθει και η “καρέκλα”

Άλλη μια μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ που αποδεικνύει πως εντέλει στην πολιτική σκηνή ούτε ιδεολογίες, ούτε αρχές υπάρχουν στις τάξεις των πολιτικών παρά μόνο συμφέροντα και καρέκλες…

Άντε με το καλό να έλθει και η “καρέκλα”

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου μετακινήθηκε στη ΝΔ γιατί λέει το συγκεκριμένο κόμμα έχει ένα έναν σοβαρό κεντρώο χώρο, έχει τον συντηρητικό χώρο, έχει και τον φιλελεύθερο χώρο άρα είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα.

Δηλαδή σαν να λέμε στα μάτια της η ΝΔ είναι το απόλυτο κόμμα που καλύπτει όλες τις ιδεολογίες, θεωρητικά μιλώντας πάντα γιατί στην πράξη αυτό που βλέπουμε να κυριαρχεί στη ΝΔ είναι η δεξιά, όσο κι αν εκείνη θέλει να το εξωραΐσει και να το παρουσιάσει ως εύπεπτο στους ψηφοφόρους της.

Σε συνέντευξη της η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε πως τα τελευταία τρία χρόνια απογοητεύτηκε από τον χώρο τον οποίο υποστήριξε, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως έφυγε από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ήθελε το κόμμα της να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν το ήθελα σε καμία περίπτωση, από καιρό και εγώ και άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ, το είχαμε επισημάνει με πάρα πολλούς τόνους, όχι γιατί εχθρευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι πρώτον δεν είμαστε αριστεροί και δεύτερον και κυριότερο ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στο παρελθόν με την αντιμνημονιακή οργή και το πώς πολιτεύτηκε με λαϊκισμό πόσο έβλαψε τη χώρα. Και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό πια και δεν θέλουμε πολλοί από εμάς σε καμία περίπτωση να έχουμε καμία σχέση με εκείνο που υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε με ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

Δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αριστεροί αλλά είναι δεξιοί γι αυτό με ευκολία όταν είναι να φύγουν επιλέγουν ΝΔ.

Και εκτός από δεξιοί έχουν και κοντή μνήμη γιατί ξεχνούν ποιος έφερε στην Ελλάδα το μνημόνια και ξεχνούν επίσης ποιος γέννησε σε αυτή τη χώρα το λαϊκισμό.

Όσο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, είπε: «Φοβάμαι ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν στενό κύκλο. Καλό θα ήταν να ανοίξει περισσότερο και να αναθεωρήσει. Ενώ θα μπορούσε ως νεότερη γενιά πολιτικών να ανοίξει τα φτερά του και να πάει σε μια πολιτική ουσιαστικής αντιπολίτευσης έχει παραμείνει στην αντιπολίτευση του «όχι σε όλα». Είναι της δεκαετίας του ’80 αυτή η αντιπολίτευση, έχει παρέλθει».

Δηλαδή θα έπρεπε κατά την άποψη της ο κ. Ανδρουλάκης να γίνει δεκανίκι της ΝΔ για να πάει μπροστά.

Ποια είναι η δική μας άποψη; Μα ξεκάθαρα είδε η κ. Χριστοφιλοπούλου πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά προοπτική εξουσίας και πήγε με εκείνον που μπορεί να της εξασφαλίσει εξουσία.

Η εξουσία είναι η λέξη κλειδί κι όχι η ιδεολογία και τα λοιπά κουραφέξαλα που επικαλείται.

Γι αυτήν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Μάριος Θεμιστοκλέους και η Λίνα Μενδώνη και ο Άκης Σκέρτσος και η Αλεξάνδρα Σδούκου, που εδώ που τα λέμε δεν τους κακοπήγε αφού όλοι βρήκαν μια αναπαυτική καρέκλα να καθίσουν στη ΝΔ.

Άντε λοιπόν με το καλό να πάρει καρέκλα και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Τόσα χρόνια έμεινε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ καλόμαθε κι εκείνη και αποζητά τα περασμένα μεγαλεία κι ας είναι υπό τη σκέπη του Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon