cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

«Άνθρακες» οι… υδρογονάνθρακες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε για ακόμα μία φορά την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησής του…

«Άνθρακες» οι… υδρογονάνθρακες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η χώρα μας χρειάζεται άμεσες λύσεις αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, με τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί ερευνών για υδρογονάνθρακες σε θάλασσα και ξηρά, να απέχουν παρασάγγας από αυτό, σύμφωνα με κοινή δήλωση των τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλου και Πέτης Πέρκα.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) δεν περιλαμβάνουν καμία άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας», υπογραμμίζουν οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως ουσιαστικά «ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε για ακόμα μία φορά την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησής του, αλλά και την έλλειψη σχεδίου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας».

Όπως σημειώνουν, επίσης, ο Σωκράτης Φάμελλος και η Πέτη Πέρκα «οι δηλώσεις του, φυσικά, δε λύνουν το πρόβλημα της ακραίας ακρίβειας σε ρεύμα και αέριο, ούτε το ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας, προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα επιτείνει η ουκρανική κρίση», προσθέτοντας πως «ούτε αντιμετωπίζουν την αισχροκέρδεια και το καρτέλ ενέργειας, στα οποία βάζει πλάτη ο κ. Μητσοτάκης».

Απόσυρση της στήριξης των ΗΠΑ στον αγωγό East Med

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλογίζουν στον πρωθυπουργό ότι «το μόνο που υποσχέθηκε σήμερα είναι η επιτάχυνση των ερευνών που η δική του κυβέρνηση καθυστέρησε, σε περιοχές που η έγκριση των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και οι συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ολοκληρώθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εξάλλου το μόνο που έχει να επιδείξει στη θητεία του είναι αποχωρήσεις εταιρειών και απόσυρση της στήριξης των ΗΠΑ στον αγωγό East Med, με δικαιολογία τις αντιδράσεις της Τουρκίας», τονίζουν και εκτιμούν ότι «η αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων δε θα μπορέσει να δώσει άμεσα απαντήσεις και λύσεις για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας, ούτε θα δώσει απαντήσεις στην κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας και της περιβαλλοντικής προστασίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη διάψευση της εξαγγελίας της απολιγνιτοποίησης, προχώρησε σε άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ περί επιτάχυνσης των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου, χωρίς όμως να καταθέσει καμία συγκεκριμένη πρόταση ή ρύθμιση», αναφέρουν επίσης στην κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν, επισημαίνοντας ότι «η ενεργειακή και περιβαλλοντική ασφάλεια, αλλά και η βιωσιμότητα της οικονομίας και κοινωνίας απαιτούν σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Εξοικονόμηση και την Αποθήκευση Ενέργειας, αλλά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, που είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΝΔ δεν έχει».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon