cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

ΑΠΕ ή αλλιώς τα… αθηναϊκά πτηνά της ενημέρωσης!!!

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που το… ενδιαφέρον του ΑΠΕ (Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων) σχετικά με την κατάταξη της χώρας μας στην Ελευθερία του Τύπου περιορίστηκε στα της Σενεγάλης και του Περού…

ΑΠΕ ή αλλιώς τα… αθηναϊκά πτηνά της ενημέρωσης!!!

Αντιγράφω απο το άρθρο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (;) για την κατάταξη της χώρας μας όσον αφορά την ελευθερία του τύπου (107η θέση).

“Η Σενεγάλη και η Τυνησία συγκαταλέγονται στις χώρες που υπέστησαν τις μεγαλύτερες πτώσεις στην ετήσια κατάταξη ως προς την ελευθερία του Τύπου που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF).

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 107η θέση.

Η Γαλλία ανέβηκε, από την 26η στην 24η θέση. Όμως η «μικρή άνοδος» αυτή εξηγείται «κυρίως από το ότι η κατάσταση χειροτέρεψε αλλού», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστόφ Ντελουάρ, ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας και των δημοσιογράφων.

Οι εντυπωσιακότερες πτώσεις καταγράφονται στο Περού 110ο, –33 θέσεις), στη Σενεγάλη (104η, –31 θέσεις), στην Αϊτή (99η, –29) και στην Τυνησία (121η, –27).”

Όπως βλέπετε το ενδιαφέρον του ΑΠΕ για την Σενεγάλη, το Περού αλλά και την Τυνησία είναι έντονο. Αντίθετα, από σεμνότητα πιστεύω, η αναφορά στην Ελλάδα είναι λιτή, δωρική θα μπορούσε να πει κάποιος…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon