cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Αυτός ο άνθρωπος χαραμίζεται στη Βουλή στο Χόλυγουντ να τον πάτε…

Θεσμική τοποθέτηση πάνω από τα πτώματα 57 νεκρών δεν υφίσταται, ή είσαι άνθρωπος ή δεν είσαι.

Αυτός ο άνθρωπος χαραμίζεται στη Βουλή στο Χόλυγουντ να τον πάτε…

Για τον πρώην υπουργό Μεταφορών τον Κώστα Καραμανλή λέμε που δεν κρύβεται, λέει, για την τραγωδία των Τεμπών στην οποία έβαλε κι εκείνος το λιθαράκι του αλλά με περισσή σπουδή φρόντισε να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εκλεγεί ξανά βουλευτής στη ΝΔ ώστε να μην αντιμετωπίζεται ως κοινός θνητός από τη Δικαιοσύνη.

Κι όλοι ξέρουμε πως στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή…

Τον ακούσαμε στη Βουλή να λέει για τα Τέμπη πως έχει πάρει απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να τοποθετείται θεσμικά. Κι αυτό είναι η πρώτη απόδειξη πως ούτε θέλησε ούτε τώρα θέλει να μπει στο κάδρο των ευθυνών.

Γιατί προφανώς στα μεγάλα τζάκια δεν καταλαβαίνουν πως όταν δολοφονούνται 57 άνθρωποι-επειδή όχι μόνο ο σταθμάρχης δεν έκανε καλά τη δουλειά του αλλά κυρίως επειδή η κυβέρνηση και οι υπουργοί της δε φρόντισαν να δώσουν στους ελληνικούς σιδηροδρόμους τα εφόδια ώστε κανείς υπάλληλος να μην μπορεί με ένα λάθος να σκοτώσει κόσμο- οι περικοκλάδες περί θεσμικών περισσεύουν και στο προσκήνιο έρχεται μόνο η ανθρωπιά.

Κι όταν σκοτώνεις 57 ανθρώπους ούτε η συγνώμη, ούτε η παραίτηση αρκούν, γιατί δεν θα τους φέρουν πίσω.

Μια μικρή μόνο ανακούφιση για τους συγγενείς των θυμάτων θα ήταν η συνειδητοποίηση του μεγέθους του εγκλήματος, η απόσυρση από την πολιτική σκηνή και η πρόθεση να δικαστείς ως κοινός θνητός και να τιμωρηθείς.

Όσο για την αποστροφή της ομιλίας του: «Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων» και την άλλη: «Η ΝΔ δεν έκανε τυμβωρυχία μετά το Μάτι και τη Μάνδρα. Ασκήσαμε σκληρή κριτική ποτέ όμως δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων μας», το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως μάλλον εμείς σε άλλη χώρα ζούμε…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon