cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Βρίσκουν και κάνουν… οι χλιαρές αντιδράσεις δεν τους πτοούν

Ξέρουν πως και τα συλλαλητήρια θα ξεχαστούν, και τα δημοσιεύματα θα ξεχαστούν, κι εκείνοι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να κάνουν πράξη τα σχέδια τους…

Βρίσκουν και κάνουν… οι χλιαρές αντιδράσεις δεν τους πτοούν

Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία, ούτε η διάλυση της υγείας ούτε της παιδείας είναι τυχαία.

Όταν ακούς μόνο για ένα περιστατικό που αφορά κάποιον από τους δυο τομείς, μπορείς να υποθέσεις πως είναι τυχαίο, πχ το ότι έκαναν επέμβαση μόνο με μέθη χωρίς αναισθησία στην σπονδυλική στήλη σε μια Κερκυραία, που είδε το Χάρο με τα μάτια της.

Όταν όμως βλέπεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας να καταγράφονται γεγονότα, εκτός λογικής, που καταδεικνύουν συστηματική και μεθοδευμένη εγκατάλειψη τότε σου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά για κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Το ίδιο ισχύει και για την παιδεία. Βλέπεις για παράδειγμα τμήμα πρώην ΤΕΙ, νυν ΑΕΙ, στο Αιγάλεω, αρχές Νοέμβρη και δεν έχει ξεκινήσει το εξάμηνο γιατί λέει δεν έχει καθηγητές.

Και την ίδια ώρα σου στέλνουν μήνυμα από το Γαράζο πως στο γυμνάσιο τα παιδιά σχολούν στις 11 το πρωί γιατί έχουν μόνο ένα φιλόλογο κι ένα μαθηματικό να τους κάνει μάθημα και καμιά άλλη βασική ειδικότητα.

Και μιλάμε για παιδιά από «ζόρικες» περιοχές, όπου θα έπρεπε ένα παραπάνω η εκπαίδευση να υπερλειτουργεί όχι να υπολειτουργεί.

Η λέξη κλειδί είναι και στις δυο περιπτώσεις ιδιώτες. Εκεί θέλουν να οδηγήσουν όσους ασθενούν αλλά και τους νέους για την εκπαίδευση τους.

Δυο καίριοι τομείς που πάντοτε ήταν υπό δημόσια ευθύνη επιχειρείται, συστηματικά, να αποδυναμωθούν και να υποχρεωθούν οι πολίτες να χρυσοπληρώνουν ιδιώτες για να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Κατά τα λοιπά στις δημοσκοπήσεις πάει σφαίρα η ΝΔ και παίζει μόνος του μπάλα ο Μητσοτάκης.

Αφού κανείς δεν αντιδρά βρίσκουν και κάνουν.

Ξέρουν πως και το συλλαλητήριο θα ξεχαστεί, και τα δημοσιεύματα θα ξεχαστούν, κι εκείνοι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να κάνουν πράξη τα σχέδια τους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon