cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Επικαλούνται το νέο αλλά αντιπροσωπεύουν το παλιό και το ξεπερασμένο

Πόσο νέο μπορεί να είναι αυτό που όχι μόνο αντιπροσωπεύει το παλιό αλλά έκανε και πόλεμο στο καινούργιο οδηγώντας στη διάσπαση ενός κόμματος εξουσίας;

Επικαλούνται το νέο αλλά αντιπροσωπεύουν το παλιό και το ξεπερασμένο

Στη «Νέα Αριστερά» σίγουρα έχουν μπερδέψει καταστάσεις και πολιτικές καθώς εμφανίζουν το κόμμα που έφτιαξαν, διχάζοντας και διαλύοντας το ΣΥΡΙΖΑ, ως κάτι νέο ενώ στην πραγματικότητα είναι δημιούργημα της άμυνας των στελεχών του στη διατήρηση του παλιού. Κι επειδή ο Κασσελάκης δεν τους έκανε το χατίρι αποχώρησαν και βάπτισαν καινούργιο το παλιακό.

Θα σταθούμε σε λίγες μόνο φράσεις από τις ομιλίες των δημιουργών της «Νέας Αριστεράς» που καταρρίπτουν το αφήγημα τους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για παράδειγμα, τόνισε «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική», καλώντας τον κόσμο να «απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής».

Δηλαδή ο κ. Τσακαλώτος κατά τη θητεία του στο ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγε πολιτική; Κι αν δεν ήταν η στάση εκείνου και της ομάδας του που απαξίωσε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τότε ποιος το έκανε;

Από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε ότι «Θέλουμε κάτι νέο. Μια νέα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή αριστερά. Μια αριστερά αξιόπιστη, μαχητική, οραματική. Μια αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη που μιλά με ειλικρίνεια και σαφήνεια».

Νέο με υλικά ανακύκλωσης δε γίνεται, κι έχει κάμποσα τέτοια υλικά η «Νέα Αριστερά».

Τα περί μαχητικής και οραματικής αριστεράς τα είδαμε όσο εκείνος και οι αποχωρήσαντες βρίσκονταν στο ΣΥΡΙΖΑ αφού τη λέξη αντιπολίτευση δεν την είχαν στο λεξιλόγιο τους έναντι της κυβέρνησης παρά μόνο για το ίδιο το κόμμα τους οδηγώντας το σε κρίση και συρρίκνωση.

Τώρα στην αναφορά του για ανοιχτόμυαλη αριστερά γελάμε δυνατά καθώς με το που πάτησε το πόδι του ο Κασσελάκης φέρνοντας μια αύρα σύγχρονου στο Κόμμα το εγκατέλειψαν όλοι τους γιατί δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την ανοιχτόμυαλη προσέγγιση του νέου προέδρου.

Είπε κι άλλα ωραία ο κ. Χαρίτσης όπως το ότι επιθυμία των «11» είναι μια Αριστερά «που δεν εμπλέκεται σε τοξικούς καυγάδες στο διαδίκτυο, αλλά δίνει την ουσιαστική μάχη της ιδεολογικής αντιπαράθεσης μέσα στην κοινωνία».

Είδαμε και ποιος προκάλεσε και εξέθρεψε τους τοξικούς καυγάδες στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ και πριν απ’ αυτό είδαμε και την ανύπαρκτη μάχη που έδινε η ομάδα τους για την κοινωνία.

Όσο για την Έφη Αχτσιόγλου που μίλησε μια νέα αρχή που δεν ήταν εύκολη αλλά «είναι εύκολο τελικά αυτό που μπορεί να υπηρετήσει η συνείδησή σου» τι να πούμε;

Πώς μπορεί να υπάρχει συνείδηση σε στελέχη που αφού υποχρεώνουν τον προηγούμενο πρόεδρο του κόμματος τους σε παραίτηση οδηγούν το κόμμα που τους ανέδειξε σε διάλυση επειδή ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε Κασσελάκη;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon