cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Βαρουφάκης από Ηράκλειο: «Ελευθερία σημαίνει να μην το βάζεις ποτέ κάτω»

Στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποιήθηκε προεκλογική εκδήλωση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη παρουσία του Επικεφαλής, Γιάνη Βαρουφάκη. Στην εκδήλωση έδωσε “βροντερό” παρόν με το τραγούδι του και ο Ψαραντώνης, υποψήφιος στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας…

Βαρουφάκης από Ηράκλειο: «Ελευθερία σημαίνει να μην το βάζεις ποτέ κάτω»

Ότι η αριστερά «δεν είναι θεωρία» είπε ξεκινώντας την ομιλία του στο Ηράκλειο ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος στην προεκλογική εκδήλωση του ΜέΡΑ 25- Συμμαχία για τη Ρήξη, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου «ήταν μια ήττα» ωστόσο «ελευθερία σημαίνει να μη το βάζεις ποτέ κάτω και να ξέρεις ότι αυτό που κάνεις, το κάνεις για τους πολλούς και όχι για τα αξιώματα».

«Ηττηθήκαμε αλλά αυτό ισχύει για τους αριστερούς ανθρώπους. Είμαστε γλυκά καταδικασμένοι να δίνουμε τον ίδιο αγώνα ξανά και ξανά», είπε ο Γ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι μια συμμαχία ακροκεντρώων νεοφιλελεύθερων από τη μια μεριά και ρατσιστών ακροδεξιών από την άλλη».

«Αυτοί βρίσκονται στην Κυβέρνηση αυτοί θα είναι αυτοδύναμοι, τη δίκη τους παντοδυναμία θα τη χρησιμοποιήσουμε ενωτικά, μετωπικά, μέσα και έξω από τη Βουλή. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται ένα δυνατό ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, μέσα και έξω από τη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος, ενώ έκανε κάλεσμα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «στην επόμενη Βουλή έχουμε ιερή υποχρέωση να τα βάλουμε όχι μόνο με το Μητσοτάκη, αλλά με τα αίτια του Μητσοτάκη».

Επιπρόσθετα ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο δημόσιο χρέος, τους πλειστηριασμούς αλλά και σε ζητήματα της Κρήτης όπως την αντίδραση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι που αποκάλεσε για μια ακόμη φορά εξάμβλωμα, ενώ μίλησε και για τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου.

Όπως σημείωσε, «οι ολιγάρχες και τα μέσα τους, βιάστηκαν να μας ξεκάνουν» ενώ συμπλήρωσε πως «το ότι αυτή τη φορά δε μας υπολογίζουν, αυτή τη φορά το ότι και εμείς οι ίδιοι έχουμε την αίσθηση της στεναχώριας και την αίσθηση ότι το παλεύουμε, είναι πάρα πολύ καλό».

«Ο μόνος τρόπος για ένα κόμμα πραγματικά ριζοσπαστικό, πραγματικά φιλολαϊκό, ένα κόμμα που σέβεται τους πολίτες, ένα κόμμα τα στελέχη του οποίου, τα μέλη και ο γραμματέας δεν καβαλάνε το καλάμι, είναι να συνεχίσει να θεωρεί ότι παλεύει», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Νάντια Βαλαβάνη υποψήφια στην τελευταία, τιμητική θέση του ψηφοδελτίου του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Αγωνιζόμαστε ως συνεργασία σχεδόν όλων όσων το 2015 σεβάστηκαν την απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νάντια Βαλαβάνη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής στο ψηφοδελτίου του Βορείου Τομέα Αθηνών με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Κλέων Γρηγοριάδης, αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσε το ΜέΡΑ25 τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια «ενάντια στην Μητσοτάκης Α.Ε. και τα εγκλήματα της σε βάρος του ελληνικού λαού και υπέρ των γνωστών και μη εξαιρετέων ολιγαρχών».

Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην εκδήλωση και στην απουσία του εκλιπόντος συντρόφου Ηρακλειώτη δικηγόρου Πέτρου Μηλιαράκη

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon