cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Γιατί πρέπει να γινόμαστε συνέχεια στο ίδιο έργο θεατές;

Δολοφόνησαν την 28χρονη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα κι εμείς πρέπει να πιστέψουμε πως υπάρχει τάξη και ασφάλεια; Τι σόι Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουμε όταν δε νιώθεις προστατευμένος ούτε καν έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα;

Γιατί πρέπει να γινόμαστε συνέχεια στο ίδιο έργο θεατές;

Συγκλονισμένη είναι όλη η χώρα από τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, γεγονός που μας απέδειξε για μια ακόμα φορά πως τάξη και ασφάλεια σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει.

Τόσα φονικά με θύματα γυναίκες που ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας, που είχαν κάνει γνωστούς τους κινδύνους που διέτρεχαν, κι όμως δεν προστατεύθηκαν.

Είναι αδιανόητο το να πηγαίνει η 28χρονη στην Αστυνομία να ζητάει να την πάει περιπολικό στο σπίτι της γιατί την παρακολουθεί ο πρώην σύντροφος της, που ήταν βίαιος και κατά καιρός τρόφιμος ψυχιατρικών κλινικών, και η ΕΛΑΣ όχι μόνο να μην κάνει τίποτα αλλά να της λέει να πάρει εκείνη το 100 για να ενημερώσει και να την αφήνει να φύγει από το Τμήμα χωρίς συνοδεία.

Ο δε σκοπός στο φυλάκιο του Τμήματος τι έκανε, ήταν εκεί για διακοσμητικούς λόγους και δεν πήρε χαμπάρι;

Κι ακούσαμε και την εκπρόσωπο της Αστυνομίας να λέει σε δηλώσεις της πως υπάρχουν κανόνες ως προς το ποιους μπορεί να μεταφέρει περιπολικό αφήνοντας να εννοηθεί πως τηρώντας το γράμμα του νόμου η κοπέλα δεν έπρεπε να μεταφερθεί με όχημα της Αστυνομίας, αλλά «εντάξει μωρέ» θα μπορούσαν να κάνουν μια εξαίρεση οι αστυνομικοί κι ας μην ήταν εντός κανονισμών.

Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό σε όλο αυτό που εκτυλίχθηκε, για τον απόλυτο εξευτελισμό της Αστυνομίας, της ηγεσίας της και κυρίως του «επιτυχημένου» Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που με τόσες θητείες σε αυτή τη θέση και τόσες γυναικοκτονίες, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει τα στελέχη της ΕΛΑΣ να καταλάβουν πως με τέτοια θέματα δεν παίζουμε.

Τι σόι Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουμε όταν δε νιώθεις προστατευμένος ούτε καν έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα;

Δεν αδιαφορούμε μπροστά σε καμιά γυναίκα και κανένα πολίτη, ότι φύλου κι αν είναι, που ζητά τη συνδρομή μας, γιατί αυτή είναι η δουλειά της ΕΛΑΣ κι όχι η φύλαξη των πολιτικών για να μην τους ρίξουν κανένα κυπελάκι γιαούρτι πάνω στα ακριβά τους κοστούμια.

Αλήθεια στην Αστυνομία μετά από τόσα περιστατικά ένα σεμινάριο, μια εκπαίδευση δεν τους έχουν κάνει ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τον κίνδυνο;

Γιατί πρέπει να γινόμαστε συνέχεια στο ίδιο έργο θεατές;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon