cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Η βίλα Κασσελάκη στις Σπέτσες και τα ντολμαδάκια στο Μαράθι

Χαμός για το τριήμερο στις Σπέτσες… Έχουν λυσσάξει στην ΝΔ, που στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος “πηγαίνει” τριήμερο τους τομεάρχες, ενώ ο δικός τους, ο ανέμελος, πάει πάντα μόνος του τα ΠΣΚ…

Η βίλα Κασσελάκη στις Σπέτσες και τα ντολμαδάκια στο Μαράθι

«Τους κάνει και δωρεάν διακοπές και γκρινιάζουν;» λέει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την τριήμερη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες

Είναι το λιγότερο αστείο, αν όχι και γραφικό, τα μέλη της κυβέρνησης, που έχει μεταφέρει το Μέγαρο Μαξίμου στην εξοχική κατοικία του κ. Μητσοτάκη στο Μαράθι, στα Χανιά, να ασκούν κριτική, τάχα μου χιουμοριστική, για την τριήμερη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο σπίτι του κ. Κασσελάκη στις Σπέτσες.

Τελικά, θα μας εξηγήσει ο κύριος Γεωργιάδης τι συμβαίνει στην Νέα Δημοκρατία;

Ζήλεψαν… που στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος “πηγαίνει” τριήμερο τους τομεάρχες για να μιλήσουν και να σχεδιάσουν ανοικτά και με απόλυτη μεταξύ τους διαφάνεια για τον απολογισμό του έργου τους, αλλά και την σχεδίαση των νέων στόχων σε στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, θέματα της εξωτερικής πολιτικής, της οικονομίας, των υποδομών, της καθημερινότητας, κλπ;;;

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που βλέπουμε η συζήτηση για σοβαρά θέματα που αφορούν την στρατηγική της χώρας, όπως για παράδειγμα η εξωτερική πολιτική και τα εξοπλιστικά να γίνεται με λίγους εκλεκτούς καλεσμένους στο… πραγματικά εξωτικό εξοχικό του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαράθι.

Και αναρωτιόμαστε… πρώτον για το πόσο γιαλαντζί θα είναι αυτή η κουβέντα ξανά, πόσες υποχωρήσεις ως χώρα θα κληθούμε να υπογράψουμε, πόσες υποκλίσεις θα κάνει ο κ. Γεραπετρίτης, πότε θα μάθουμε επίσημα και σοβαρά ποια είναι τα αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτές τις συζητήσεις. Πόσα θα πληρώσουμε για τους εξοπλισμούς που αγοράζουμε, χωρίς ανταλλάγματα.

Και δεύτερον… σε περίπτωση που ίσως ο κ. Γεωργιάδης δεν το γνωρίζει στο εξωτερικό είναι μάλλον συνηθισμένη πρακτική οι ομάδες εργασίας να μαζεύονται σε ένα περιβάλλον – χώρο, εκτός του στενού “εργασιακού” πλαισίου, λίγο πιο χαλαρά και φιλικά και να δένονται καλύτερα ως ομάδα αλλά και να δουλεύουν παράλληλα με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το ίδιο δεν φαίνεται να κάνει, ας πούμε, και ο κ. Μητσοτάκης, με ντολμαδάκια ή χωρίς, στο Μαράθι και μάλιστα με τις τύχες της χώρας και της εξωτερικής πολιτικής της;

Γιατί λοιπόν δέχεται κριτική ο κ. Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι ο κ. Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της χώρας που κάνει “περίπου” το ίδιο πράγμα;

Και κάτι τελευταίο για τον κ. Γεωργιάδη.

Θα του προτείναμε καλύτερα να ασχοληθεί με το νέο χαρτοφυλάκιο του, στο Υπουργείο Υγείας, πλούσιο από προβλήματα και που ειδικά τώρα με την νέα έξαρση κορονοϊού, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων χρειάζονται και άμεσες λύσεις.

Καλή αρχή και καλή δύναμη στον κ. Γεωργιάδη και κυρίως… καλή φώτιση…

Και αντί να μετράει τα τριήμερα εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, ας μετρήσει πόσα νοσοκομεία έκλεισαν τότε που είχε περάσει ξανά από το Υπ. Υγείας και να μας απαντήσει αν και τώρα, που δεν τον κυνηγάει και κάποιος από την Τρόικα για να του κλέψει την δόξα, θα κάνει τα ίδια ή και χειρότερα.

Τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν τους πολίτες εκεί έξω, δεν είναι οι Σπέτσες, αλλά είναι η ακρίβεια, η ληστρική αύξηση στις τιμές που πωλείται το βρεφικό γάλα και μάλιστα σε μια χώρα με ένα από τα βασικά της προβλήματα την υπογεννητικότητα.

Είναι ο φόβος και η ανασφάλεια για το τι θα κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν στα “χρωματιστά” τιμολόγια του ηλ. ρεύματος.

Αλλά… και ο φόβος για το πόσα δημόσια νοσοκομεία θα κλείσουν ξανά τώρα, για το αν και αυτά που θα παραμείνουν θα έχουν είσοδο ή όχι ή ακόμα – ακόμα τι θα γίνει και με τα φάρμακα. Άκουσα από αρκετούς σε διάφορες παρέες εκεί έξω να λένε ότι τώρα μαζί με τον κ. Γεωργιάδη θα έρθει και το… καλάθι του ασθενούς.

Αυτά είναι τα προβλήματα και όχι οι “διακοπές” στις Σπέτσες… ούτε βέβαια και το πόσα ντολμαδάκια τάισε ο κ. Μητσοτάκης τους εκλεκτούς καλεσμένους του στο Μαράθι στα Χανιά…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon