cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Ήρθε και… “έλυσε” όλα τα προβλήματα στο Βενιζέλειο

Δεν είναι μόνο το Βενιζέλειο, είναι και το νοσοκομείο της Σητείας, της Ιεράπετρας, του Ρεθύμνου, υποφέρουν όλα τα νοσοκομεία. Και η “λύση”; Οι ιδιώτες από την «πίσω πόρτα»… και το «πάμε κι όπου βγει»!!!

Ήρθε και… “έλυσε” όλα τα προβλήματα στο Βενιζέλειο

Επιτέλους ας καταλάβουν πως η υγεία οφείλει να είναι βασική τους προτεραιότητα

Από την «πίσω πόρτα» μπάζει ο υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τους ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία όπως φάνηκε κατά την επίσκεψη του στο Ηράκλειο όπου ήλθε για να «λύσει» τα προβλήματα του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Είπε πως έχουν ήδη διασφαλιστεί προσλήψεις ιδιωτών γιατρών, για να καλυφθούν οι ανάγκες μέσα στο επόμενο τρίμηνο, τουλάχιστον στους αναισθησιολόγους, και μετά θα έχουμε μόνιμες προσλήψεις.

Μετά, δηλαδή, έχει την αυταπάτη πως θα κάνουν ουρά οι ενδιαφερόμενοι για να προσληφθούν με μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια εργασίας σε δημόσιο νοσοκομείο.

Δεν μας είπε πάντως με τι μισθούς έχει δρομολογήσει την πρόσληψη για τους επόμενους μήνες των ιδιωτών αναισθησιολόγων, και θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε. Υποθέτουμε πως θα ήθελαν περισσότερο από εμάς να πληροφορηθούν τους μισθούς οι αναισθησιολόγοι που ήδη εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη του Υπουργού κατέδειξε ένα πράγμα, αυτό το περίφημο «πάμε κι όπου βγει» που χαρακτηρίζει σε κάθε σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει την τακτική της Κυβέρνησης.

Αυτή τη στιγμή «νοσεί» στο σύνολο της η Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο το Βενιζέλειο, δεν είναι μόνο το νοσοκομείο της Σητείας, της Ιεράπετρας, του Ρεθύμνου.

Υποφέρουν όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας από ελλείψεις προσωπικού, από πεπαλαιωμένο εξοπλισμό.

Κι ενώ εδώ και χρόνια οι κυβερνώντες γνωρίζουν την κατάσταση προσπαθούν με μπαλώματα (και μόνο εκεί που εκδηλώνονται αντιδράσεις) θα δώσουν λύσεις-ασπιρίνες.

Δείχνουν να μην κατανοούν πως η υγεία είναι πάνω απ’ όλες τις προτεραιότητες και ο βασικός τομέας όπου απαιτείται σωστός σχεδιασμός και κάλυψη, ανεξαρτήτως κόστους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon