cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Καλπάζει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αλλά…

Ανεξέλεγκτος παραμένει ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα με τα μέτρα ασπιρίνες που λαμβάνει η κυβέρνηση να μην αρκούν αλλά εμείς ασχολούμαστε με άλλα…

Καλπάζει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αλλά…

Καλπάζει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αλλά έχουμε το γάμο των ομόφυλων και το ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούμε

Ανεξέλεγκτος παραμένει ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα με τα μέτρα ασπιρίνες που λαμβάνει η κυβέρνηση να μην αρκούν για να βελτιώσουν έστω στο ελάχιστο την κατάσταση που η ανοχή της στους μεγάλους της αγοράς και η αδυναμία του ελεγκτικού μηχανισμού έχει δημιουργήσει.

Τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα έλαβε το «αργυρό μετάλλιο» μεταξύ των χωρών της ΕΕ με την υψηλότερη αύξηση τιμών στα τρόφιμα, χωρίς να υπολογίζουμε όλα τα άλλα που αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, όπως τα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ισχυριστεί πως φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία ούτε η αύξηση των τιμών ενέργειας διεθνώς.

Αυτά θα έπρεπε να επηρεάζουν ισομερώς όλες τις χώρες της Ευρωζώνης πράγμα που όπως φαίνεται στα στοιχεία της Eurostat δε συμβαίνει.

Είναι πραγματικά τραγικό να βλέπεις στην ελαιοπαραγωγή Ελλάδα να αυξάνεται 67,4% η τιμή του ελαιολάδου όταν στην Ευρωζώνη η αύξηση είναι 50,7%. Είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αισχροκέρδειας που επικρατεί.

Ανάλογη εικόνα και στα τυριά με αύξηση στην Ελλάδα 4,5% όταν στην Ευρωζώνη ήταν μόλις 0,4%. Πως λοιπόν να μη μένει απούλητη η γραβιέρα με 20-25 ευρώ το κιλό;

Και το χειρότερο είναι πως όλες αυτές οι αυξήσεις γίνονται σε μια χώρα με μισθούς 750 ευρώ και 400 ευρώ κι όχι στη Δανία ή τη Σουηδία που δεν έχουν μισθούς πείνας.

Κι έχεις το οικονομικό επιτελείο να σου λέει πως θα πατάξει όλο αυτό το χάος με απαγόρευση στα σούπερ μάρκετ των προωθητικών ενεργειών για τρεις μήνες σε όσα προϊόντα είχαν ανατιμηθεί μετά τις 10 Ιανουαρίου 2024 και τη μείωση των πιστώσεων κατά 30% από τους προμηθευτές προς τα σουπερμάρκετ με στόχο η διαφορά να μεταφερθεί στο ράφι.

Θα μας πείτε ας προσέχαμε όταν δίναμε 41% σε εκείνους που ευλογούν αυτή την κατάσταση σε βάρος μας.

Και κυρίως ας προσέχαμε γιατί έστω και εκ των υστέρων δεν μιλάμε και δεν αντιδρούμε σε αυτό που συμβαίνει αλλά το αποδεχόμαστε παθητικά λες και δεν μας αφορά.

Αντίθετα μας αφορά κι έχουμε όλοι άποψη, και την εκφράζουμε δημόσια, στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, που προφανώς αποτελούν σοβαρότερα ζητήματα…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon