cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Κατά τα άλλα μοιρολογούμε για την υπογεννητικότητα…

Ακριβότερες μέχρι 213% οι τιμές στο βρεφικό και η Επιτροπή Ανταγωνισμού σου λέει… γιατί δεν αγοράζεις μη επώνυμο γάλα. Κατά τα λοιπά αναρωτιόμαστε γιατί τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά και μοιρολογούμε για την υπογεννητικότητα…

Κατά τα άλλα μοιρολογούμε για την υπογεννητικότητα…

Με το βρεφικό γάλα και τις πανάκριβες τιμές του ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ στη χώρα μας ενώ το θέμα σχολιάζεται ποικιλοτρόπως από την ίδια την κοινωνία.

Το βρεφικό γάλα, ένα προϊόν αναντικατάστατο για τα μωρά, πωλείται στην Ελλάδα από 32% έως 213% ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πωλείται πολύ ακριβότερα εδώ απ’ ότι στη Σουηδία, στο Βέλγιο και τη Γαλλία που οι μισθοί είναι σαφώς υψηλότεροι.

Και σίγουρα το βρεφικό γάλα δεν είναι το μόνο που πωλείται με «καπέλο» και «καπέλο» πάνω στο «καπέλο».

Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος στην ακρίβεια που εκτρέφει η απομακρυσμένη από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας κυβέρνηση του 41%.

Κι ενώ ακούγοντας τις συγκρίσεις τιμών νιώθεις ένα κόμπο στο λαιμό να σε πνίγει μαζί με τη δίκαιη αγανάκτηση γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο έχεις την Επιτροπή Ανταγωνισμού να σου λέει σε ανακοίνωση της πως: «ενώ υπάρχουν φθηνότερες επιλογές σε μη επώνυμα προϊόντα ίσης διατροφικής αξίας, εντούτοις οι καταναλωτές δεν στράφηκαν σε αυτές, είτε λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, είτε εξαιτίας έλλειψης πληροφόρησης».

Σοβαρά τώρα;

Το θέμα είναι γιατί οι καταναλωτές δεν στράφηκαν σε μη επώνυμες μάρκες βρεφικού γάλακτος ή γιατί το ίδιο βρεφικό γάλα πωλείται μέχρι 213% ακριβότερο στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό;

Και η Επιτροπή Ανταγωνισμού και όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι του Υπουργείου Ανάπτυξης τι κάνουν για να πέσουν οι τιμές, πέρα από διαπιστώσεις;

Θα περίμενε κανείς όχι απλά να πέσουν πρόστιμα αλλά και κεφάλια εκείνων που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και έχουν αφήσει την αγορά ανεξέλεγκτη.

Κατά τα λοιπά αναρωτιόμαστε γιατί τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά και μοιρολογούμε για την υπογεννητικότητα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon