cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Καταχρεώνει τη χώρα και του λέμε κι ευχαριστώ

Θα χρεωθούν μέχρι και τα εγγόνια μας για να πάρουμε το πιο ακριβό μαχητικό στον κόσμο ώστε να τα στέλνουμε όπου οι Αμερικανοί ζητήσουν κι όχι επειδή πραγματικά τα έχουμε ανάγκη έναντι των Τούρκων…

Καταχρεώνει τη χώρα και του λέμε κι ευχαριστώ

Στους δρόμους θα έπρεπε κανονικά να έχουμε βγει για να διαμαρτυρηθούμε για τα αεροσκάφη F-35 που προσπαθεί να μας φορτώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς όσο περισσότερα μαθαίνουμε γι αυτά τόσο η αγορά τους αποδεικνύεται άκρως ζημιογόνα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Δεν είναι μόνο το ότι το κόστος αγοράς τους είναι εξωφρενικό, καθώς δεν μας περισσεύουν 9 δις για να δώσουμε για μαχητικά, είναι που στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνεται ο οπλισμός τους, πράγμα που θα ανεβάσει το κόστος τους στο Θεό αλλά είναι και το τεράστιο κόστος συντήρησης και λειτουργίας τους, που και να θες να αγνοήσεις δεν μπορείς.

Αναμένεται λοιπόν να αγοράσουμε 40 μαχητικά πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ.

Οι τύποι των F-35 είναι τρεις.

Η τιμή κάθε F-35, συμπεριλαμβανομένου του βοηθητικού κόστους, όπως η συντήρηση σε αποθήκες, ο εξοπλισμός επίγειας υποστήριξης και τα ανταλλακτικά, ανέρχεται σε 110,3 εκατ. δολάρια ανά F-35A, 135,8 εκατ. δολάρια ανά κάθε F-35B και 117,3 εκατ. δολάρια για κάθε F-35C.

Σε αυτά τα ποσά δεν περιλαμβάνεται το κόστος για την προμήθεια των όπλων τους, επιπλέον εξοπλισμού, κατάρτισης, συντήρησης ή αναβαθμίσεων, όπως η αναβάθμιση Block 4.

Το Γραφείο Κυβερνητικής Λογοδοσίας των ΗΠΑ σημειώνει σε μελέτη του ότι το κόστος για τη συντήρηση ενός F-35A αγγίζει τα 7,8 εκατ. δολάρια το χρόνο. Ένα F-35B κοστίζει 9,1 εκατ. δολάρια το χρόνο ενώ ένα F-35C από 7,9 έως 9,9 εκατ. δολάρια το χρόνο.

Τι γίνεται τώρα με τις πτήσεις αυτών των αεροσκαφών;

Η πιο πρόσφατη εκτίμηση για το κόστος ανά ώρα πτήσης του μοντέλου F-35A ήταν 33.000 δολάρια.

Ετοιμαζόμαστε δηλαδή να αγοράσουμε όχι απλά το πιο ακριβό αεροσκάφος στον κόσμο, αλλά αυτό που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κοστίζει περισσότερο για να το διατηρούν οι χώρες στο οπλοστάσιό τους.

Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο όλων;

Πως θα χρεωθούν μέχρι και τα εγγόνια μας για να πάρουμε αυτά τα αεροσκάφη ώστε να τα διαθέτουμε για να καλύπτουμε τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και να τα στέλνουμε όπου οι Αμερικανοί ζητήσουν κι όχι επειδή πραγματικά τα έχουμε ανάγκη έναντι των Τούρκων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon