cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Κόκκινο ζιβάγκο…

Όπως και να το δεις ή να το (κρυφα)ακούσεις, το σημερινό ΠΑΣΟΚ, και «κόκκινο ζιβάγκο» να βάλει, σοβαρή αντιπολίτευση στην εξουσιαστική δεξιά του Μητσοτάκη δεν μπορεί να κάνει…

Κόκκινο ζιβάγκο…

Σε φάση αναδιοργάνωσης φαίνεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με την αρχηγία Κασσελάκη, μετά που κόπασαν – κάπως – τα ουρλιαχτά αριστερότητας απέναντί του, δειλά – δειλά, να κάνει μια προσπάθεια ανασύνταξης.

Αυτή είναι η μία πλευρά της ιστορίας.

Η άλλη πλευρά της διάσπασης ή όπως σας αρέσει να λέγεται, πήρε τα μηνύματα πολιτικής που τόσο προσπαθούσε να προσδιορίσει στο αφήγημα Κασσελάκη.

Ένα αφήγημα που η αλήθεια είναι πως δεν έχει αρχή, μέση και τέλος, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα δεν τις λες και ενωτικές.

Από την μία έχουμε λοιπόν έναν νεοεκλεγέν πρόεδρο να μην μπορεί να στρώσει παθογένειες του κόμματος που ούτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε πολλά με αυτές.

Και από την άλλη πλευρά έχουμε το κομμάτι της κλασικής αριστεράς που πάντα κρατούσε… ομπρέλα στην εξέλιξη, να μην αποδέχεται την εκλογή ενός κατά τα άλλα δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου και να αποχωρεί, με πολλή φασαρία η αλήθεια είναι.

Θα δούμε ποια πλευρά της ιστορίας θα έχει κάτι πει στους επόμενους.

Γιατί η προηγούμενη γενιά, ήδη δεν μπορεί να μιλάει πια στην σημερινή με αριστερόμετρα. Εχει κουράσει μια ήδη κουρασμένη κοινωνία, το θέμα.

Που θα καταλήξει το σίριαλ ΣΥΡΙΖΑ που διαδραματίζεται σε μία εποχή που τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Δεξιά κυβέρνηση είναι πολλά και «αιματηρά» για τον κόσμο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Πότε και οι δύο πλευρές θα καταλάβουν πως η έλλειψη ενεργής και σοβαρής αντιπολίτευσης αφήνει περιθώρια…ανάστασης στην – κατά τους δημοσκόπους – νέας αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Που όπως και να το δεις ή να το (κρυφα)ακούσεις, το σημερινό ΠΑΣΟΚ, και «κόκκινο ζιβάγκο» να βάλει, σοβαρή αντιπολίτευση στην εξουσιαστική δεξιά του Μητσοτάκη δεν μπορεί να κάνει.

Σιγουράκι…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon