cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Μας δουλεύουν κανονικά και χρυσοπληρώνουμε τα καύσιμα

Δεν φτάνει, λέει, η μείωση στην τιμή του Mπρεντ στα πρατήρια γιατί οι αγορές των προϊόντων πετρελαίου της Μεσογείου κινούνται με καθαρά χρηματιστηριακούς ρυθμούς. Κύπρος, Μάλτα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία δεν είναι μάλλον μεσογειακές χώρες…

Μας δουλεύουν κανονικά και χρυσοπληρώνουμε τα καύσιμα

Δεν φτάνει, λέει, η μείωση στην τιμή του Mπρεντ στα πρατήρια γιατί οι αγορές των προϊόντων πετρελαίου της Μεσογείου κινούνται με καθαρά χρηματιστηριακούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν τη μεγάλη πτώση της τιμής του αργού.

Κάπως έτσι, μαζί με διάφορες άλλες σάλτσες περί φόρων και ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου, προσπαθούν οι παράγοντες της εγχώριας αγοράς πετρελαιοειδών να δικαιολογήσουν το ότι χρυσοπληρώνουμε στην Ελλάδα τα καύσιμα αδειάζοντας τις τσέπες μας και κάνοντας πλούσιους εκείνους που βρίσκονται πίσω από τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

Τις τελευταίες 14 με 15 μέρες η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, τουλάχιστον στον Ηράκλειο, κινείται λίγα λεπτά κάτω από τα 2 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το Μπρεντ έχει κάνει βουτιά της τάξεως του 16,5%.

Στις 6 Μαρτίου η τιμή του ήταν στα 86,18 δολάρια ανά βαρέλι και στις 20 του μήνα κατρακύλησε στα 71,98 δολάρια ανά βαρέλι.

Και ερωτούμε εμείς οι αφελείς καταναλωτές αφού οι αγορές των προϊόντων πετρελαίου της Μεσογείου κινούνται με καθαρά χρηματιστηριακούς ρυθμούς γιατί στην Κύπρο που είναι μεσογειακή χώρα αγοράζουν την αμόλυβδη 1.397, στην Ιταλία που θεωρείται πολύ ακριβή στα καύσιμα 1.859, στη Μάλτα 1.342, στην Πορτογαλία 1.655 και στην Ισπανία 1.623 ευρώ; Δεν είναι αυτές μεσογειακές χώρες;

Στα χωριά μας αυτό που συμβαίνει με την αγορά καυσίμων το λέμε αισχροκέρδεια και πάρτι για λίγους, σε μια χώρα με ανίκανη κυβέρνηση να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών της, αλλά ικανότατη στην προστασία των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon