cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Μέσω Θεσσαλίας η ΝΔ ξεκινά το ξεπούλημα του νερού

Και βέβαια μετά τη Θεσσαλία σειρά θα πάρουν και οι άλλες περιοχές της χώρας… είπαμε η ΝΔ δεν θα σταματήσει αν δεν προσφέρει στους ιδιώτες ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.

Μέσω Θεσσαλίας η ΝΔ ξεκινά το ξεπούλημα του νερού

Πρώτης τάξεως ευκαιρία έδωσαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία στην Κυβέρνηση για να μπάσει ιδιώτες στη διαχείριση του νερού.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα γράφουν τον πρόλογο στα σχέδια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει  το νερό αλλά και το σύνολο της διαχείρισης του.

Έτσι σε πολυνομοσχέδιο της προβλέπει τη σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Ανώνυμη Εταιρεία», που θα αναλάβει «να επιλύσει το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία (στρατηγικός σχεδιασμός, άρδευση, έγγειες βελτιώσεις και αντιπλημμυρικά)».

Όμως μέσα απ αυτό αφαιρεί από τους δήμους  ακόμα και την αρμοδιότητα για τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων καθιστώντας τους απλούς παρατηρητές.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετεί το σχέδιο της ιδιωτικής ολλανδικής εμπορικής εταιρείας HVA (Εμπορική Εταιρεία του Άμστερνταμ) αγνοώντας τις παρατηρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων που στη διαβούλευση της πρότασης της ιδιωτικής εταιρείας, άσκησαν έντονη κριτική και αντέταξαν επιχειρήματα στα όσα εκείνη προέβλεπε.

Έχουν να δουν πολλά οι Θεσσαλοί αν δεν σηκώσουν ανάστημα και στείλουν στο χρονοντούλαπο τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις καθώς δεν θα χουν μόνο τα φυσικά φαινόμενα απέναντι τους να τους καταστρέφουν τις καλλιέργειες αλλά και τους ιδιώτες να θέτουν όρους απαγορευτικούς ακόμα και στο να καλλιεργούν.

Ουσιαστικά θα πληρώσουν με το επαγγελματικό τους μέλλον την ανικανότητα του κράτους να κάνει αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία έτσι κι αλλιώς πληρώνουν από τη φορολόγηση τους.

Και βέβαια μετά τη Θεσσαλία σειρά θα πάρουν και οι άλλες περιοχές της χώρας… είπαμε η ΝΔ δεν θα σταματήσει αν δεν προσφέρει στους ιδιώτες ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.

Εμείς τι κάνουμε όμως; Θα το επιτρέψουμε – ανεχτούμε και αυτο;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon