cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Οι ελεημοσύνες δεν είναι κίνητρα για να αποκτήσουν τα ζευγάρια παιδιά

Ας μην μας μοστράρουν για κάθε πρόβλημα ένα επίδομα… οι ελεημοσύνες δεν αποτελούν κίνητρα σε ένα κράτος που σέβεται τους πολίτες του!!!

Οι ελεημοσύνες δεν είναι κίνητρα για να αποκτήσουν τα ζευγάρια παιδιά

Ως μέτρα στήριξης της οικογένειας επιχείρησαν να παρουσιάσουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η αρμόδια υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη τα ψίχουλα που πετούν στα ζευγάρια για να αντιμετωπίσουν, λέει, την ακρίβεια.

Το επίδομα για ένα παιδί, διαβάσαμε σε πηχυαίους τίτλου, από 2.000 που είναι σήμερα θα φθάσει στα 2.400 ευρώ κι αυτό νομίζουν πως λύνει προβλήματα.

Μόνο για βρεφικές πάνες και γάλα τον πρώτο χρόνο ζωής ενός βρέφους να υπολογίσουν τα κόστη πάει το επίδομα και θα χρειαστούν κι άλλα χρήματα για να τα καλύψουν.

Πραγματικά μοιάζει να ζουν όλοι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις σε άλλη χώρα καθώς δεν έχουν ιδέα του πόσο ακριβά είναι όλα όσα χρειάζεται ένα ζευγάρι για να φέρει στον κόσμο και να μεγαλώσει ένα παιδί… για περισσότερα παιδιά δε μιλάμε καθώς τα νούμερα ζαλίζουν.

Τα μέτρα που ακούσαμε δια στόματος των δυο υπουργών δεν δικαιολογούν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού πως είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης του η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της μείωσης του ελληνικού πληθυσμού.

Κανένα νέο ζευγάρι δεν θα αποφασίσει να μεγαλώσει την οικογένεια του με κίνητρο επίδομα 2.400 ευρώ, αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ και τα υπόλοιπα μέτρα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κι αυτό γιατί ένα σωστό και συνειδητοποιημένο ζευγάρι θα σκεφτεί πέρα από το οικονομικό τη μόρφωση και την εξέλιξη του παιδιού του που στην Ελλάδα είναι δίχως προοπτικές.

Ας το πιάσουν λοιπόν το πράγμα από την αρχή στη ΝΔ κι ας μην μας μοστράρουν για κάθε πρόβλημα ένα επίδομα… οι ελεημοσύνες δεν αποτελούν κίνητρα σε ένα κράτος που σέβεται τους πολίτες του.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon