cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Πολύ νωρίς και πολύ «στοχευμένα» ξεκίνησαν φέτος οι πυρκαγιές

Κάθε φορά που μπλοκάρεται μια απόφαση λόγω Natura, μυστηριωδώς ακολουθεί μια μεγάλη πυρκαγιά και τον επόμενο χρόνο στην θέση των δένδρων «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες! Τυχαίο θα είναι μάλλον…

Πολύ νωρίς και πολύ «στοχευμένα» ξεκίνησαν φέτος οι πυρκαγιές

4 μέρες πήρε στην Πυροσβεστική να οριοθετήσει τη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στα Πιέρια Όρη. Η φωτιά εκδηλώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι από άγνωστη αιτία κι έκαψε πάνω από 2.500 στρέμματα μεικτού δάσους. Ξεκίνησε πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας, σε υψόμετρο 1100 μέτρων, και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή, στα 1900 μέτρα, σχεδόν στα όρια του νομού Κοζάνης.

Και εννοείται πως είναι εντελώς τυχαίο γεγονός το ότι στην περιοχή αυτή, όπως καταγγέλλεται, έχει σχεδιαστεί πάρκο με ανεμογεννήτριες, το οποίο προσωρινά έχει μπλοκαριστεί, όπως είχε συμβεί και στα Γεράνεια αλλά όταν κάηκαν, τελικά οι άδειες δόθηκαν.

Και μαντέψτε ποιος θέλει να κάνει εκει το αιολικό πάρκο;

Μα ποιος άλλος η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

  • Τώρα θα μας πουν πάλι μα τι είναι αυτά που λέτε αφού πλέον με τη νομοθεσία που υπάρχει δεν είναι εμπόδιο ούτε τα δάση, ούτε οι περιοχές Natura για να εγκατασταθούν ΑΠΕ.
  • Τότε πως γίνεται να εκδηλώνονται φωτιές, οι οποίες καίνε πάντα για ημέρες ακριβώς στα σημεία όπου σχεδιάζονται τέτοια πάρκα;

Παραθέτουμε ένα δημοσίευμα του verianet.gr για να καταλάβετε τι συμβαίνει:

«Με γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες κάθε είδους οι ντόπιοι εκδήλωναν συνεχώς την αντίθεσή τους για την καταστροφή του δασικού οικοσυστήματος σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura.

Πέρα από τις κινητοποιήσεις όμως η διεύθυνση δασών Πιερίας έδωσε τη δική της αρνητική γνωμοδότηση.

Η νυν ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου ως εν ενεργεία δικαστής στο ΣτΕ το 2012, εισηγήθηκε την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε αναδασωτέες εκτάσεις, κάτι που μέχρι τότε απαγορευόταν ρητά.

Κάθε φορά που μπλοκάρεται μια απόφαση λόγω Natura, μυστηριωδώς ακολουθεί μια μεγάλη πυρκαγιά και τον επόμενο χρόνο στην θέση των δένδρων «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες!»

Στη φωτογραφία φαίνεται με το κόκκινο η φωτιά και με το κίτρινο περίγραμμα η θέση όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση ΑΠΕ.

Τα συμπεράσματα… δικά σας!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon