cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Ψάχνουν τι έφταιξε για τη μεγάλη ήττα

Σίγουρα δεν ήταν μόνο μια η αιτία και θα πρέπει τα στελέχη του και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας να αναζητήσουν άμεσα τους λόγους που έκαναν τους Έλληνες ψηφοφόρους να τους γυρίσουν την πλάτη…

Ψάχνουν τι έφταιξε για τη μεγάλη ήττα

Ξεφούσκωσε σαν μπαλόνι και μάλιστα στο τέλος έσκασε κάνοντας κρότο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ποσοστά του πανελλαδικά.

Τέτοια ήττα σίγουρα δεν μπορούσε να τη φανταστεί ούτε στα πιο τρελά όνειρα του.

Τι έφταιξε; Σίγουρα δεν ήταν μόνο μια η αιτία και θα πρέπει τα στελέχη του και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας να αναζητήσουν άμεσα τους λόγους που έκαναν τους Έλληνες ψηφοφόρους να τους γυρίσουν την πλάτη.

Διαφορετικά σύντομα θα δούμε το σκηνικό κυριαρχίας στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σαν τον παλιό καλό καιρό, να επαναλαμβάνεται κι αυτό σίγουρα δεν θα ευνοήσει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη χθεσινή βραδιά των εκλογών πάντως συγκεντρώσαμε λίγες από τις εκδοχές που τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο ανέφεραν όταν εμβρόντητοι από τα αποτελέσματα ψηφοφόροι τους ρωτούσαν τι έφταιξε:

  • Η απλή αναλογική που υπερασπίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοδευτική διακυβέρνηση κομμάτων έναντι της αυτοδυναμίας που κυριάρχησε στον πολιτικό λόγο Μητσοτάκη. Οι Έλληνες θέλουν σταθερότητα και στο μυαλό τους αυτή περνά μόνο μέσα από κυβερνήσεις μονοκομματικές κι όχι από συνεργασίες ετερόκλητες.
  • Η σύνθεση του τοπικού ψηφοδελτίου με άτομα που απλά δήλωναν αριστερά αλλά δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον τίτλο.
  • Η αδυναμία των στελεχών του κόμματος κεντρικά να βγουν προς την κοινωνία και να πείσουν τους ψηφοφόρους. Ήταν ένας Τσίπρας μόνος του.
  • Οι μπερδεμένες θέσεις που διατυπώθηκαν λίγο πριν τις εκλογές για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, συνεργασίας, ηττημένων ή νικητών κτλ.
  • Η μετάθεση του βάρους της προεκλογικής εκστρατείας σε ζητήματα όπως παρακολουθήσεις, Τέμπη, κι όχι βασικά και κύρια στην οικονομία που πονά τις τσέπες των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon