cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Στην Ευρώπη μας κράζουν κι εδώ τον θαυμάζουν…

Καλή η γιορτή για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά μήπως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμα “λούπα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Στην Ευρώπη μας κράζουν κι εδώ τον θαυμάζουν…

Άλλη μία λούπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που σε σχέση με την, γενικότερη βία αλλά και ειδικότερα την έμφυλη βία που έχει απλωθεί στην κοινωνία με τις πολιτικές της δεξιάς τα τελευταία χρόνια, δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια εφησυχασμού.

Εννέα γυναικοκτονίες μόνο το 2023, ενώ σήμερα Παρασκευή 16/2, όταν…”ξυπνήσαμε”, από το καλό νέο της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, άλλη μία γυναικοκτονία στο Ηράκλειο της Κρήτης, μας επανέφερε πολύ γρήγορα, στην πραγματικότητα και… εκτός λούπας.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας από το 2019 στο 2022 τα περιστατικά έμφυλης βίας αυξήθηκαν 150%. Το 2019 εκκρεμούσαν στα δικαστήρια λιγότερες από 50 υποθέσεις έμφυλης βίας, το 2022 έφτασαν τις 4.500 (!!!), ακριβώς λόγω του νόμου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Ενός νόμου που εγκλωβίζει, χιλιάδες γυναίκες σε κακοποιητικό περιβάλλον.

Μήπως το – μισό – νομοσχέδιο που πέρασε εχθές η κυβέρνηση, λειτουργήσει αργότερα ως υπερασπιστική γραμμή της χώρας, στα τόσα πλέον διεθνή χαστούκια, που έρχονται κατά ριπάς, από τα διεθνή φόρα, για τα δικαιώματα, την δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα;

Δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε τα επόμενα βήματα δικαιοσύνης και δημοκρατίας στην Χώρα μας, με τα… αυτονόητα.

Παραπάνω απαιτήσεις μικρότερο καλάθι.
Είδομεν…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon