cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Τα λάθη είναι ανθρώπινα η κυβερνητική αδιαφορία όμως είναι έγκλημα

Ούτε σε χώρες του τρίτου κόσμου δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα κι όσο κι αν προσπαθούν οι κυβερνώντες να φορτώσουν ευθύνες σε έναν σταθμάρχη το βάρος της τραγωδίας που συνταράσσει τη χώρα είναι ξεκάθαρα όλο δικό τους…

Τα λάθη είναι ανθρώπινα η κυβερνητική αδιαφορία όμως είναι έγκλημα

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την εθνική τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα αυτές τις ημέρες.

Είναι αδιανόητο να έχουμε ιδρύσει Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό και να επενδύουμε ως χώρα στην τεχνολογία του διαστήματος και να μην έχουμε ένα σύστημα ελέγχου και ασφάλειας στα τρένα που εδώ και χρόνια κινούνται στα τυφλά.

Χιλιάδες άνθρωποι μετακινούνται με αυτά και οι ζωές τους είναι στα χέρια του κάθε σταθμάρχη που αν δεν κάνει λάθος μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να νιώσει αδιαθεσία, να λιποθυμήσει, και ένα τρένο που μεταφέρει εκατοντάδες επιβάτες να πέσει πάνω σε άλλο.

Ούτε σε χώρες του τρίτου κόσμου δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα κι όσο κι αν προσπαθούν οι κυβερνώντες να φορτώσουν ευθύνες σε έναν σταθμάρχη το βάρος της τραγωδίας που συνταράσσει τη χώρα είναι ξεκάθαρα όλο δικό τους.

Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι για να κάνουν λάθη, είναι αναπόφευκτα, γι αυτό υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας όταν έχουμε να κάνουμε με κόσμο, για να εκμηδενίζονται οι συνέπειες τους, κι αυτό στην περίπτωση των τρένων στα Τέμπη δεν το είδαμε.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon