cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Τέλος στο σενάριο εκλογών στις 9 Απριλίου

Πανικός και “κλάμα” στο Μαξίμου – Ο πρωθυπουργός κλείνει τα σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα – “Φταίμε όλοι” ως ένα ακόμα “μαζί τα φάγαμε” το αφήγημα Μητσοτάκη

Τέλος στο σενάριο εκλογών στις 9 Απριλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο στις επόμενες εβδομάδες – περίπου 10 νομοσχέδια!!! Το πιάσατε αυτό, έτσι; Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να εξηγήσω ότι πλέον δεν μιλάμε για… νομοσχέδια, αλλά για τακτοποίηση των τελευταίων “λογαριασμών” και “υποχρεώσεων”.

Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν λέει να ανακοινώνουν και την “στήριξη” στις οικογένειες των θυμάτων. Μην θυμίσω την… “στήριξη” που έχουν πάρει όλοι οι υπόλοιποι και χαρακτηριστώ ως γραφικός. Ρωτήστε καλύτερα τους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου, για να μην το πηγαίνουμε και μακριά. Είναι τόση μεγάλη η στήριξη που τους έδωσε ο Κυριάκος που τώρα κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Από το Μαξίμου πάντως λένε πως θα δώσουν την “στήριξη” τους με… σεμνό τρόπο, καθόλου επικοινωνιακό. Και το λένε αυτό βέβαια αυτοί που όλα τα μετράνε με όρους επικοινωνίας, γιατί δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, όπως έχουμε ακούσει άλλωστε και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να το δηλώνει αυτό δημόσια.

Μάλιστα φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους υπουργούς του να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο αλλά να είναι διακριτικοί και με ενσυναίσθησης, χωρίς να προσπαθούν να κάνουν συμψηφισμό ευθυνών.

Άραγε έχει δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες εμφανίσεις του νούμερο 2 της κυβέρνησης του; Φυσικά και αναφέρομαι στον Αδώνη Γεωργιάδη, όπως χθες σε ένα ακόμα κρεσέντο κυνισμού δήλωνε ευθαρσώς πως “αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς”.

Σάμπως τα υποκριτικά δάκρυα Καραμανλή και η παραίτηση του και μετά από λίγες ημέρες και ενώ ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί καν οι κηδείες των θυμάτων να βγαίνει η είδηση πως τελικά θα είναι υποψήφιος ξανά στις εκλογές ακολουθούν άραγε την ίδια γραμμή… ενσυναίσθησης που δίνει ο Κυριάκος στο υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου;

Αμ ο ορισμός του κυρίου “Τερναπετρίτη” στην θέση του Υπουργού Μεταφορών -αυτό το υπουργείο θα μπορούσε πλέον να ονομαστεί και ως υπουργείο Τέρνα- τι είναι; Αν όχι μια ακόμα προσπάθεια κουκουλώματος; Κατά τα άλλα μας λένε για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης…

Επίσης… όχι κύριοι δεν είναι… υπόθεση. Είναι έγκλημα. Είναι κρατική δολοφονία. Και ποιος τα έχει τα κλειδιά του κράτους τώρα; Εσείς και μόνο εσείς!!!

Οπότε και το… περίφημο “φταίμε όλοι” που ειπώθηκε από τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου εγώ το ακούω βερεσέ. Το ακούω ως ένα ακόμα “μαζί τα φάγαμε”. Και δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα προσπάθεια να ξεφορτωθούν από πάνω τους οι ευθύνες ενός… εγκλήματος!!!

Οι άλλοι πριν από τον Κυριάκο δεν τα κατάφεραν, τα άφησαν στη μέση. Ο λαός τους έδιωξε. Και ο λαός έφερε τον Μωϋσή – Κυριάκο για να φτιάξει την Ελλάδα και τώρα μετράμε 57 νεκρούς…

Και ότι και να λέει τώρα ότι θα φτιάξει στα τρένα και τους σιδηρόδρομους δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκρυσμα. Έχουν ακυρωθεί από την στιγμή που τα ίδια έλεγε πριν τις εκλογές του 2019. Θυμάστε αλήθεια τι έλεγε για τα τρένα το 2019; Και αυτός αλλά και ο Καραμανλής; Και έχει τώρα το θράσος να μας πει τι; Ντροπή…

Τον Κυριάκο που όσο και αν τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ του θέλουν ακόμα και τώρα να τον προστατέψουν η κοινωνία πλέον τον “έφαγε” στους δρόμους και τις πλατείες.

Το έδειξε και θα το δείχνει καθημερινά πλέον από δω και μπρος… οπότε οι εκλογές όποτε και αν γίνουν θα είναι μάλλον μια τυπική διαδικασία για την καταγραφή απλώς της πτώσης του ξεγυμνωμένου Βασιλιά…

Το ποιος θα έρθει μετά και με τι ατζέντα είναι που πρέπει να μας απασχολεί πλέον. Και όχι το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Και βέβαια μετά από το έγκλημα στα Τέμπη η πολιτική ατζέντα δεν μπορεί να είναι η ίδια με πριν. Το έδειξε ο κόσμος με τα συνθήματα του… όχι μόνο για τα τρένα, αλλά και για την υγεία και την παιδεία και την εργασία. Τόσο τα συνθήματα που ακούστηκαν, όσο και τα πανό ήταν ξεκάθαρα!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon