cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Θα μας βάλει να πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε;

Ωραία η λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη: θες Έλληνα μεγάλα έργα; Πλήρωνε για να στα φτιάχνω κι αφού πληρώσεις για το φτιάξιμο θα πληρώσεις και για τη συντήρηση τους…

Θα μας βάλει να πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε;

Γιατί στη ΝΔ δεν είναι αρκετό το να μας πίνει το αίμα μέσα από την είσπραξη ΦΠΑ, μέσα από το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια μας και τα τέλη κυκλοφορίας για δρόμους που δεν έχουμε, πρέπει να την πληρώσουμε για να χρυσοπληρώσει με τη σειρά της τους γνωστούς μεγαλοεργολάβους ώστε να δούμε έργα και για να συντηρεί αυτά τα έργα.

Η βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία έφερε στο προσκήνιο τη γήρανση των έργων υποδομής, που το ανίκανο ελληνικό κράτος δεν μπορούσε να συντηρήσει κι έγιναν αιτία πλημμυρών, δίχως προηγούμενο.

Με το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης να βρίσκονται εκτός εξίσωσης για τη χρηματοδότηση τέτοιων έργων οι τίτλοι τέλους στα κλασικά δημόσια έργα έγιναν για την ΝΔ μονόδρομος.

Μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ανέδειξε τη συντήρηση έργων σε κορυφαία προτεραιότητα.

Δεδομένου όμως ότι οι πόροι για έργα υποδομών δεν είναι ανεξάντλητοι, συνυπολογίζοντας και τον αστάθμητο παράγοντα των φυσικών καταστροφών, στην εξίσωση μπαίνουν εκτός από τα ιδιωτικά κεφάλαια και η επιβάρυνση των χρηστών όπως συμβαίνει με τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους.

Όπως είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Ταχιάος, «προφανώς υπάρχουν υποδομές, τη χρήση των οποίων θα πληρώσει και ο χρήστης».

Επανέλαβε, ουσιαστικά, αυτό που έχει ξαναπεί, πως «θα πρέπει ως κοινωνία να καταλάβουμε ότι οι συμπράξεις περιλαμβάνουν και την επιβάρυνση του χρήστη».

Δηλαδή με απλά λόγια δουλέψτε Έλληνες για να πληρώνετε και τον αέρα που αναπνέετε …

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon