cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Το άριστο… έργο του Μητσοτάκη

Πλησιάζοντας προς την κάλπη και επειδή τυγχάνει να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου για πάμε να σημειώσουμε λίγο τα… επιτεύγματα της άριστης διακυβέρνησης Μητσοτάκη…

Το άριστο… έργο του Μητσοτάκη

Πρώτες κινήσεις Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της χώρας:

  • Τοποθέτηση ως επικεφαλής της ΕΥΠ, ανθρώπου που δεν είχε το πτυχίο και τα τυπικά προσόντα για τη θέση κι αλλαγή του σχετικού νόμου κατόπιν εορτής, μετά το χαμό που ξέσπασε.
  • Μεταφορά στο Γραφείο του Πρωθυπουργού των αρμοδιοτήτων για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αλλά και όλων των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ).
  • Ψήφιση φωτογραφικής διάταξης που προσέφερε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη και διοικήσεις τραπεζών για τα «θαλασσοδάνεια».

Για πάμε να δούμε μερικά από τα… βασικά… ξεκινώντας από την υγεία, γιατί χωρίς υγεία… δεν μπορούμε να πάμε πουθενά…

Μερικά από τα επιτεύγματα της αριστείας Μητσοτάκη στον χώρο της υγείας…

Εγκληματική ανικανότητα στη διαχείριση της πανδημίας με πάνω από 36.000 νεκρούς (σχεδόν οι μισοί εξ αυτών εκτός ΜΕΘ), 14οι στον κόσμο σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων και 30οι σε συνολικούς θανάτους (12οι και 13οι στην Ευρώπη αντίστοιχα), διάλυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, άνοιγμα τουρισμού το 2020 χωρίς σχέδιο, μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για την οποία ο Πρωθυπουργός της χώρας (υποτίθεται ότι) δεν γνώριζε τίποτα, ακαταδίωκτο επιτροπών, εμβολιασμοί εκτός σειράς για γαλάζια στελέχη, απαγορεύσεις και πρόστιμα που δεν είχαν καμία σχέση με μέτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, εργαλειοποίηση επιστημόνων και ειδικών, σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, μειώσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε περίοδο πανδημίας (τον Φεβρουάριο του 2022, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, υπηρετούσαν 4.672 λιγότεροι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ κι αν συνυπολογιστούν οι αναστολές εργασίας και οι νοσήσεις με covid, οι απώλειες ανθρώπινου δυναμικού ξεπερνούν τις 10.000), μείωση προϋπολογισμού για την υγεία κατά 800εκ.

Και στα των… οικονομικών όμως η αριστεία Μητσοτάκη… σκίζει ή μας έσκισε ή και τα 2 μαζί…

Ύφεση πριν από τη πανδημία, 46 δις χρέη προς τον ΕΦΚΑ, 40% υψηλότερος πληθωρισμός σε σχέση με την ΕΕ (ρεκόρ 30 χρόνων), δημόσιο χρέος που ξεπέρασε τα 400 δις ευρώ (191% του ΑΕΠ, 2οι στον κόσμο σε ποσοστό χρέους/ΑΕΠ πίσω μόνο από την Ιαπωνία), ενώ το καλοκαίρι του 2009 και λίγο πριν μπούμε στα μνημόνια ήταν περίπου 290 δις ευρώ (120% του ΑΕΠ).

Εμπορικό έλλειμμα-ρεκόρ ύψους 93 δισ. συνολικά, ισοζύγιο αγαθών/υπηρεσιών από -2,5 στα -11,5 δις, ψήφιση πτωχευτικού κώδικα – τέλος στη προστασία πρώτης κατοικίας, σχέδιο «Ηρακλής», -ανεργία στο 12% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 30%.

Η πραγματική αριστεία όμως φάνηκε στην… πάταξη της ακρίβειας!!!

Εντάξει για το χρηματιστήριο ενέργειας και την ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος δεν λέμε πολλά γιατί και μόνο στην σκέψη αισθανόμαστε ένα… μούδιασμα σαν να μας πιάνει το ρεύμα. Ηλεκτροπληξία και εγκεφαλικά, 2 σε 1 οι λογαριασμοί από τους… παρόχους, με ή χωρίς την… “έκπτωση – επιδότηση”.

Αμ στα καύσιμα;

Έχουμε τιμή βενζίνης εξαιρετικά υψηλή την ώρα που η τιμή του βαρελιού πέφτει συνεχώς.

Και την ίδια ώρα έχουμε κατάργηση φόρων πολυτελούς διαβίωσης και τεκμηρίων, γιατί μη νομίζετε… και οι πλούσιοι έχουν ψυχή και ζορίζονται πολύ.

Τα μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας προφανώς ήταν ανύπαρκτα γιατί αν υπήρχαν, είπαμε οι πλούσιοι δεν θα είχαν υπερκέρδη και θα ζορίζονταν πολύ και αυτό δεν το θέλουμε.

Και έτσι έμειναν αυτοί με τα… υπερκέρδη και εμείς με την τεράστια ακρίβεια στα τρόφιμα.

Μας κυβερνούν όμως κάτι μεγαλόψυχοι άρχοντες και έτσι μας… πέταξαν κάθε λογής pass (market, power, fuel, κλπ), καλάθια νοικοκυριού, πάσχα, νονού, μπακαλιάρου κλπ.

Και για να φανταστείτε για πόσο πονόψυχους αρχόντους μιλάμε, αυτοί ήταν λέει κατά των επιδομάτων, αλλά τώρα έκαναν την καρδιά τους πέτρα και εφάρμοσαν ακραία επιδοματική πολιτική, με αυτά τα καλάθια και τα pass, με σκοπό να απαλύνουν την πείνα μας. Μήπως και εμείς όμως δεν έχουμε καθόλου ατομική ευθύνη και πεινάμε παραπάνω από όσο θα έπρεπε;

Εκτός από πεινασμένοι είμαστε και 3οι από το τέλος σε αγοραστική δύναμη στην Ε.Ε. Νομίζω πως είμαστε αχάριστοι και ζητάμε πολλά.

Δηλαδή δεν αρκεί μόνο να δουλεύουμε χωρίς να ζητάμε και να θέλουμε πολλά – πολλά; Να δουλεύουμε για να πληρώνουμε φόρους να λειτουργεί το κράτος και οι αρχόντοι του.

55 δις ευρώ σε φόρους πληρώσαμε το 2022. Και αυτό το ποσό είναι 15% παραπάνω από τα 48 δις ευρώ του 2021. Αλλά δεν λέμε ότι πληρώσαμε παραπάνω φόρους γιατί μετά θα χαλάσουμε το αφήγημα του Μητσοτάκη και του Άδωνι που λένε πως μας μείωσαν του φόρους. Και τους αρχόντους μας εμείς δεν πρέπει να τους στεναχωρούμε.

Λέω να σταματήσω εδώ. Και δεν πιάνουμε καθόλου ζητήματα δικαιωμάτων, πολιτισμού, εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, περιβάλλοντος, παιδείας, κράτους δικαίου, αστυνομικής αυθαιρεσίας, ασφάλειας, ποιότητας ζωής… σίγουρα κάτι θα ξεχνάω.

Εξάλλου και σ’ αυτούς τους τομείς οι άριστοι του Μητσοτάκη τα έκαναν όλα μα όλα όμως άριστα και ωραία. Εντάξει; Και δεν θέλω ουυυ, μα μόνο α και ου και ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Πλησιάζει και η εποχή της Μυκόνου, να πάμε εκεί να γλεντήσουμε για την κοσμογονία που ζούμε!!!

Για παραπάνω χρησιμοποιήσαμε μερικά στοιχεία από την λεπτομερή καταγραφή του Christos Roukos.

Μπορείτε όμως να τα δείτε και κάπως πιο οπτικοποιημένα στο παρακάτω γράφημα από τον γνωστό γραφίστα Jo Di… (πατήστε πάνω στην εικόνα για ζουμ)

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon