cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 20.05 2024

Το γαλάζιο ήθος της ΝΔ του Μητσοτάκη

Τα παραδείγματα των 2 γαλάζιων βουλευτών που περιγράφουν το ήθος της παράταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι όχι; (ξέρω, ξέρω τα τσουβαλιάσματα δεν είναι πολιτικός πολιτισμός κλπ κλπ, αλλά σαν πολλές περιπτώσεις δεν μαζεύονται;)

Το γαλάζιο ήθος της ΝΔ του Μητσοτάκη

Πρόσφατα μάθαμε για την περίπτωση του γαλάζιου βουλευτή που εξασφάλισε την χρηματοδότηση εκατομμυρίων για ανύπαρκτη εταιρία της συζύγου του.

Δεν προλάβαμε να το χωνέψουμε καλά – καλά αυτό και στο καπάκι μαθαίνουμε και για την περίπτωση ενός ακόμα βουλευτή που βγάζει εκατομμύρια διαχειριζόμενος κόκκινα δάνεια, μερικά από τα οποία όπως μαθαίνω και στο Ηράκλειο.

Δηλαδή για να το πούμε όσο πιο απλά και λαϊκά γίνεται… ο τύπος απλά βγάζει εκατομμύρια από την δυστυχία του κοσμάκη. Τώρα θα μου πεις και ποιος έδωσε τα δάνεια στα funds ρε μεγάλε; Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά… ή μάλλον ο εξαπατημένος από την υποκριτική ικανότητα και τις ευρωπαϊκές υποσχέσεις της Μέρκελ, ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα θυμάμαι εκείνο το… “go back madame Μέρκελ”. Δεν πήγε όμως τελικά πολύ καλά αυτό και τώρα το πληρώνουμε όλοι, μαζί βέβαια και με όλα τα υπόλοιπα, σαφώς μεγαλύτερα χρέη, κληρονομιά των υπόλοιπων πολιτικών σωτήρων μας.

Κλείνουμε όμως την παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ και επιστρέφουμε πίσω στο ήθος της δεξιάς του Μητσοτάκη που είναι και το θέμα μας επί του παρόντος. Αυτά τα 2 παραδείγματα βουλευτών λοιπόν είναι από μόνα τους νομίζω αρκετά για να αντιληφθεί κανείς πολύ εύκολα το ήθος που πρεσβεύει η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αριστεία, όχι ψέματα…

Αλλά τι να λέμε τώρα… εδώ μιλάμε για έναν πρωθυπουργό που κρυφάκουγε σαν την τελευταία κουτσομπόλα του χωριού τους πολιτικούς αντιπάλους του. Α και τους δημοσιογράφους που ερευνούσαν πιθανά σκάνδαλα της διακυβέρνησης του.

Αλλά δεν είναι όμως μόνο το γαλάζιο ήθος… είναι και το ήθος μιας κοινωνίας που ανέχεται τέτοιες καταστάσεις. Και όχι μόνο δεν τις ανέχεται αλλά ίσως και να τις έχει και ως… πρότυπο.

Και αν αυτό δεν είναι η απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης αυτής της κοινωνίας δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι.

Μιλάμε για την απόλυτη ηθική κατάπτωση… το απόλυτο σκοτάδι δηλαδή. Μεταφορικά, τουλάχιστον για την ώρα. Έρχεται όμως σε λίγο καιρό -ο φετινός χειμώνας θα είναι χειρότερος από αυτόν του 1942 είχε πει κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης θυμίζω- και το κυριολεκτικά απόλυτο σκοτάδι… θα το ζήσουμε και αυτό…

Μπλέξαμε και δεν βλέπω και τρόπο να ξεμπλέξουμε. Εσείς βλέπετε φως στον ορίζοντα;

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι όμως να πω πως γενικά δεν είναι ωραία τα τσουβαλιάσματα και δεν μπορεί ασφαλώς ένα κόμμα και μια ολόκληρη παράταξη να κρίνεται από 2, 3, 13 βουλευτές ή μέλη ή στελέχη που μπορεί να παρουσιάζουν παραβατικές ή και ανήθικες ή και οριακά ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές.

Ωστόσο, όσο τραβηγμένο μπορεί να είναι ένα τέτοιο τσουβάλιασμα άλλο τόσο τραβηγμένο είναι και το να υπάρχει η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα ή ακόμα και η συγκάλυψή τους (κάτσε λίγο πίσω τώρα εσύ και όταν περάσει η “μπόρα” το ξαναβλέπουμε). Και δεν ξέρω και αν οι “διαγραφές” που πέφτουν εκ των υστέρων είναι λύση, ειδικά όταν βλέπουμε ξανά και ξανά το ένα μετά το άλλο τα “περίεργα” φαινόμενα να βγαίνουν στην φόρα.

Σε τόσο μεγάλη σαπίλα βρίσκεται πια η κοινωνία μας που δεν βρίσκονται 5, 10, 15 άξιοι, έντιμοι και καθαροί άνθρωποι να ασχοληθούν με την πολιτική και να μας ξελασπώσουν κυριολεκτικά και μεταφορικά; (ρητορικό ίσως αυτό;)

Καλά για την στάση και το ήθος των ΜΜΕ… ούτε λόγος. Δεν είμαστε τυχαία και στην θέση 108 στην γνωστή διεθνή αξιολόγηση για την ελευθερία του Τύπου. Αν αυτοί οι 2 ήταν βουλευτές στο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα είχαμε μάθει μέχρι και με ποια μάρκα οδοντόκρεμας βουρτσίζουν τα δόντια τους… τώρα… μαθαίνουμε ξανά ότι ο Πολάκης καπνίζει… ε ας το κόψει και αυτός επιτέλους!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon