cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Το ΚΚΕ κατά της τεκνοθεσίας;

Σαφή θέση κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια από βουλευτή του ΚΚΕ με ιδιαίτερα συντηρητική άποψη για το ζήτημα της τεκνοθεσίας…

Το ΚΚΕ κατά της τεκνοθεσίας;

Εν αναμονή της επίσημης θέσης του ΚΚΕ επί των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Δελής φαίνεται να απορρίπτει τα όσα προωθεί η κυβέρνηση.

Για την ακρίβεια, δείχνει να κινείται αρκετά πιο επιφυλακτικά απ’ όσο έχει αφήσει να εννοηθεί ο ίδιος ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Δελής δήλωσε ότι «το ΚΚΕ προβληματίζεται για την αμφισβήτηση της γονεϊκότητας, των εννοιών της πατρότητας και μητρότητας, που είναι η βασική, αντικειμενική βιολογική προϋπόθεση για τη γέννηση ενός παιδιού».

Μια άποψη, που μοιάζει παρεμφερής με εκείνες που εκφράζουν και συντηρητικοί βουλευτές ακόμα και της ΝΔ.

Ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι αυτές οι προσεγγίσεις «ανοίγουν τον δρόμο για αντιλήψεις ευγονικής, δηλώσεις όπως αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, περί δύο αγοριών, για να μεταδοθεί η προσωπικότητά του».

Επίσης επισήμανε τον κίνδυνο «να οδηγηθούμε σε ξέφρενο εμπόριο παιδιών, καθώς πέρσι τα παιδιά προς υιοθεσία ήταν 149, άρα πιθανά είναι ακόμα λιγότερα τώρα. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τον δρόμο για τεκνοθεσίες από το εξωτερικό, ενώ έχει μετατραπεί σε αμιγώς εμπορική πράξη η παρένθετη κύηση, η οποία τιμολογείται από την κυβέρνηση στις 20.000 ευρώ, γεγονός που αποτελεί έσχατη μορφή εκμετάλλευσης του γυναικείου σώματος».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon