cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Χούντα δεν είστε, αλλά για κει το πάτε…

Λοιπόν «Χούντα» δεν είστε και τέτοιες λέξεις εγώ δεν θα ξεστομίσω. Αλλά μου φαίνεται πως τρίβεστε πολύ στην «αναθεωρητική» γκλίτσα του τσοπάνη…

Χούντα δεν είστε, αλλά για κει το πάτε…

Μας λένε συνήθως οι παλιοί, να σκέφτεστε διπλά πριν αποκαλέσετε κάποια εξουσία «Χούντα». Αν δεν ζήσατε τους βασανισμούς, τις διώξεις και τη λογοκρισία δεν ξέρετε πραγματικά τι θα πει η λέξη.

Και προφανώς έχουν δίκιο.

Ετούτοι εδώ όμως, από δω το φέρνουν, από εκεί το πάνε, δεν κρύβουν τη νοσταλγία τους σε εκείνα τα όμορφα χρόνια.

Την προηγούμενη φορά ο Συρίγος (υφυπουργός Παιδείας, τρομάρα του) μας είπε πως και το 1969 υπήρχε αστυνομία στα Πανεπιστήμια. (Ααααχ τι ωραία χρόνια ε;) για να δικαιολογήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία που έφεραν η Κεραμέως, ο Χρυσοχοϊδης και ο Μητσοτάκης.

Μετά προσπάθησε να τα μπαλώσει, να πει δεν καταλάβατε καλά, σε αλλουνού τοποθέτηση απάντησα, ήταν διαδυκτιακή ομιλία και δεν αποδόθηκε σωστά η φράση μου και κάτι τέτοια.

Χθες από γραπτό κείμενο παρακαλώ, μας είπε πως το Πολυτεχνείο ήταν μια φούσκα, ήταν η μόνη αντίδραση στη Χούντα (που μάλλον εννοεί ότι ήταν λαοφιλής) και ότι το παρακάναμε να αναφερόμαστε συνέχεια στο Πολυτεχνείο και άντε ξανά στο Πολυτεχνείο. Τον κουράσαμε τον άνθρωπο.

Τα ακούς αυτά και λες θέλουν και τα λένε ή τους ξεφεύγουν σαν τη γνωστή παροιμία με την λειτουργό του αρχαιότερου επαγγέλματος που θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει;

Από την άλλη βλέπεις και στα υπουργικά έδρανα τον Αδωνι, τον Βορίδη και τον Πλεύρη και λες μπα, τυχαίο θα είναι…

Λοιπόν «Χούντα» δεν είστε και τέτοιες λέξεις εγώ δεν θα ξεστομίσω. Αλλά μου φαίνεται πως τρίβεστε πολύ στην «αναθεωρητική» γκλίτσα του τσοπάνη.

Υ.Γ. Να μην ξεχάσω βέβαια και τον άλλο πανεπιστημιακό, τον Στάθη Καλύβα που μας φέρνει στο Ηράκλειο το ΙΤΕ να μας μιλήσει και αυτός για την Εκπαίδευση (ίσως και για τη μεγάλη αποδοχή της Χούντας).

* Σημείωση: Η φωτογραφία του άρθρου είναι προϊόν φωτομοντάζ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon