cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Χρήσιμο να θυμόμαστε με ποιους έχουμε να κάνουμε

Δεν επιθυμεί ο Μανώλης να έχουν οι γυναίκες στην Ευρώπη δικαίωμα στις αμβλώσεις και ψήφισε αρνητικά – Δεν είναι η πρώτη φορά που ευρωβουλευτές της ΝΔ ψηφίζουν κατά του δικαιώματος της άμβλωσης

Χρήσιμο να θυμόμαστε με ποιους έχουμε να κάνουμε

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφοφορία για τη συμπερίληψη του δικαιώματος στην άμβλωση στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Από ελληνικής πλευράς στη συγκεκριμένη ψηφοφορία συμμετείχαν 4 ευρωβουλευτές: Ασημακοπούλου και Κεφαλογιάννης (ΝΔ), Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) και Κουντουρά (ΣΥΡΙΖΑ).

  • Και πώς ψήφισαν λέτε;

Οι τρεις ψήφισαν το αυτονόητο, ο ένας το ακροδεξιό ανόητο…

Ο Κρητικός Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ) ψήφισε αρνητικά.

Δεν επιθυμεί δηλαδή ο Μανώλης να έχουν οι γυναίκες στην Ευρώπη δικαίωμα στις αμβλώσεις. Σα να λέμε Τραμπ, σα να λέμε αμερικανική και ευρωπαϊκή ακροδεξιά με την οποία στοιχήθηκε στη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Η ψήφος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη καταμετρημένη στις αρνητικές επί του προτεινόμενου ψηφίσματος.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά για τη ΝΔ. Τον Μάρτιο του 2021 ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος συντάχθηκε επίσης με τις πιο ακραίες απόψεις. Τότε είχε ψηφίσει θετικά σε τροπολογία που ανέφερε πως «η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης».

Αλλά και πέρυσι τον Ιούνιο ευρωβουλευτές της ΝΔ επίσης είχαν ψηφίσει κατά του δικαιώματος της άμβλωσης, υποστηρίζοντας, τότε, έκθεση Πολωνών συναδέλφων τους που κατήγγειλε ως “απαράδεκτη” την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου η οποία χαρακτηρίζει “ανθρώπινο δικαίωμα”, το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Ευτυχώς σε όλες τις περιπτώσεις οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ήταν στην μειοψηφία και δεν πέρασαν οι αναχρονιστικές τους αντιλήψεις.

Χρήσιμο είναι όμως να θυμόμαστε με ποιους έχουμε να κάνουμε…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon