cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Data Center Heraklion 1: Τα δεδομένα είναι… χρυσός!!!

Την στιγμή που οι πληροφορίες είναι ο νέος χρυσός η Κρήτη μπαίνει δυνατά στη νέα εποχή με το Data Center Heraklion 1 – Αλλάζει η θέση της Κρήτης στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη

Data Center Heraklion 1: Τα δεδομένα είναι… χρυσός!!!

Με έδρα το Ηράκλειο, το νέο data center θα είναι η πρώτη εγκατάσταση carrier-neutral στο νησί και αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου ΙΤ, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης να έχει προγραμματιστεί το 2025.

Η Digital Realty θεωρεί ότι η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων των Χανίων, του Τυμπακίου και της Σητείας.

Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παρουσία της Digital Realty στην Αθήνα (δύο λειτουργικά data centers και δύο υπό ανάπτυξη), η εγκατάσταση στην Κρήτη αναμένεται να επιτρέψει στους πελάτες της εταιρείας να δημιουργήσουν νέα network routes με υψηλότερες ταχύτητες προς τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Είναι Game Changing επένδυση!!!

Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος και CEO της Lamda Hellix

“Είναι Game Changing επένδυση. Ο ψηφιακός κόσμος αλλάζει. Τα δεδομένα είναι ο χρυσός της Νέας Εποχής. Η φιλοξενία των δεδομένων σε ασφαλή χώρο είναι στρατηγικής σημασίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix.

Συνεχίζοντας ο κ. Κάκκος τονίζει ότι τα data centres δίνουν τη δυνατότητα σε μια χώρα να διατηρήσει τα δεδομένα της ασφαλή.

“Κάνεις δεν μπορούσε να προβλέπει την αύξηση των big data και ότι τα data Center εντάσσονται στις σημαντικες επενδύσεις της χώρας”, δηλώνει κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Data Center Heraklion 1 στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου, τονίζοντας ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ψηφιακή επένδυση στην Κρήτη με ανάπτυξη 6.5 MW φορτίου στο Ηράκλειο.

Η επένδυση αυτή, σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Lamda Hellix αναμένεται να απασχολήσει δεκάδες επιχειρήσεις αλλά και εργαζομένους με πολύ καλές αμοιβές.

Αυτό που γίνεται στην Κρήτη είναι κάτι μοναδικό

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης

Με την σειρά του ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι επισκέψεις του αυτές δεν γίνονται για δημόσιες σχέσεις, αλλά για την επίτευξη συνεργασιών, αναφέροντας ότι: “Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε ασφαλώς να κλείσουμε τις εσωτερικές συμφωνίες των εταιριών. Μπορούμε όμως να διευκολύνουμε το επενδυτικό περιβάλλον”.

Συνεχίζοντας ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε:

“Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ προκειμένου να κάνουμε την Ελλάδα ένα διεθνή κόμβο μεταφοράς των πληροφοριών τη στιγμή που οι πληροφορίες είναι ο νέος χρυσός. Αυτές οι επενδύσεις σε συνδυασμό με τις επενδύσεις της Microsoft, της Amazon και της Google έχουν ανοίξει ένα νέο δρόμο κι έχουν δημιουργήσει ένα νέο Cluster”.

“Αυτό που γίνεται στην Κρήτη είναι κάτι μοναδικό. Πιθανόν κάποιοι να μην μπορούν να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Κρήτη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης ενώ στην συνέχεια τόνισε ότι η Κρήτη αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα με τα οποία είχε γίνει διεθνές κέντρο εμπορίου κατά την Μινωική Εποχή θα μπορούσε και τώρα να γίνει διεθνές κέντρο πληροφοριών στον 21ο αιώνα.

Αλλάζει η θέση της Κρήτης στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη!!!

“Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω που φτιάξατε αυτό το κέντρο μέσα στη ΒΙΠΕ. Η ΒΙΠΕ θέλει πολλή δουλειά κι έχουμε δώσει ήδη 5 εκατομμύρια στην Ανάπτυξη της. Όμως εμείς θα τρέξουμε λίγο περισσότερο το βιομηχανικό πάρκο στην Κρήτη” δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κατά την εκδήλωση εγκαινίων του Data Center Heraklion 1 στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι, με την δουλειά που γίνεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, η Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια έχει τον μεγαλύτερο όγκο των επενδύσεων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon